| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Сингъл енд със 6П36С или 6П45С .  (Прочетена 11952 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
  • Публикации: 164
  • Населено място: София
Сингъл енд със 6П36С или 6П45С .
« -: 30 Април, 2014, 21:49:11 »
 :) Привет на всички фенове на светлинките . Имам изцепки във форума но нека да ги забравим и да видим какво ще сътворя . Първото което да ви питам ,коя лампа е по добра за сингъл енд, изходните ми ще са от сорта на
 твз?-?  :hi: .Каква драйверна лампа да сложа, какво мислите за 6К3 .  :)

Неактивен Eltehno

• Квантов електрон
  • Публикации: 396
  • Населено място: Свищов
Re: Сингъл енд със 6П36С или 6П45С .
« Отговор #1 -: 30 Април, 2014, 21:59:57 »
Това някакъв бъзик ли е ? Горе посочените лампи с трафове от сорта на ТВ3, направо ще умрат .... от смях.  :rofl:
Да не говорим , че трафчетата не могат да устискат на тока.

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #2 -: 30 Април, 2014, 22:03:12 »
 :o :o :o :o :o Ти ме разби . ЗАЩО ДА НЕМОЖЕ А ЛАМПА КАТО EL34 Със твз пак ли е базик за тебе .  :D Може с тези трафове  те държат до 75 мили ампера някаде .  :crazy: А ся сериозно 6к3 става ли за драйвЪрче . И аз не искам да вада 500000 вата искам около 2 вата да искарам без да криви .  :)

Неактивен Eltehno

• Квантов електрон
« Отговор #3 -: 30 Април, 2014, 22:14:04 »
Ти гледал ли си изобщо PDF на посочените от тебе лампи ? Много ми е любопитно на какъв ток ще ги пуснеш с тези трафчета ? И да са в режим лампите.  ;)

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #4 -: 30 Април, 2014, 22:14:20 »
 :D Хора намерих 2 трафа за вертикалната развивка на телевизор София или Пирин нямам спомен, те стават ли за изходни (гледам имат въздушна междина) . И до колко мили ампера държат .  :master2: :master2:   

П.С. На по около 60 мили ампера защо .

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
« Отговор #5 -: 30 Април, 2014, 22:15:40 »
https://bgaudioclub.org/showthread.php?169-6%D0%9F36%D0%A1/page2

ВСИЧКОТО ИНФО ЗА СХЕМИ С 6п36с

ТВ3 , Пробвай го с нея... и си вържи най хубавите колони. После ще питаш как да пренавиваш говорители.  :master2:

Още по-приятни ефекти ако го направиш с 45с

М, да, сложи развивковите трафове на някоя от 2-те лампи. От тука усещам миризмата на запечен високотемпературен лак.
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #6 -: 30 Април, 2014, 22:19:02 »
 :D Кой ви е казал че ще ги дупа до края КАЗАХ НА ПО 60 МИЛИ АМПЕРА  :rofl: май четете през ред .  За драйвЪрна 6к3 добра ли е става ли никой не каза .Вие веднага за трафчетата се запънахте .  :D

Неактивен Eltehno

• Квантов електрон
« Отговор #7 -: 30 Април, 2014, 22:21:07 »
П.С. На по около 60 мили ампера защо .

:rofl: Погледни вах и ще разбереш.
А и това което е написал колегата е много важно.  ;)

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #8 -: 30 Април, 2014, 22:23:15 »
Попа го е казал за драйверите ,ама ти понеже знаем, че обичаш да откриваш топлата вода

Цитат
Възраждам темата за нов живот . От два дни се трудя по схеми за усилвател с тази чудесна крайна лампа. Първият ми опит беше каскод на входа с 5687 , пусната в режим с голям ток /26мА/ . Резултантният звук не ме удовлетвори. Въпреки , че беше изключително чист и линеен , за моите уши липсваха достатъчно количество високи среди и високи честоти. Именно тази липса направи усилвателя "сухо" звучащ. Понеже 5687 е изключително линейна лампа /и чудесно се сработва с другарчето си 6С19П , която е също с линеен характер/ ми се изясни картинката. Определено 6П36С проявява "меланхоличен" характер също , както и КТ88 в предишните ми опити. Оттук насетне действията и бяха ясни. Нуждаех се от агресивно звучащ драйвер , който същевременно да е достатъчно нискоомен и с достатъчен ток , за да пребори Милъровия ефект на 6П36С. Тук биха се вписали някои китарни двойни триоди като ЕСС81 и ЕСС85 /тази съм я пробвал с отличен резултат/. Въпреки това ми се щеше нещо по-различно и изчистено като схема в драйверната част. Естествено , че при такава ситуация е редно да се сетя за нискошумящата серия единични триоди 6С3П / 6С4П . Двете са аналогични като характеристики и малко различни като конструкция. Въпреки това звучат сходно. В крайна сметка направих долната схема. Резултатът ме зарадва , тъй като оправда очакванията ми. За да се получи достатъчно усилване , натоварих триодчетата с голям аноден резистор-22К. Това ми даде алфа над 8 , което е гаранция за висока линейност. Отделно от това , тези лампи имат "креслив" характер на звученето с ниски алфа. Това е мое наблюдение , а също и на моя приятел Владимир Рижков /не случайно новите ми изходни трафове за слушалковия усилвател за АКГ К701 , които Владимир ми направи са с алфа над 13 за лампа 6С45П-Е / . Звученето изкристализира буквално. Като характер , усилвателя се приближи до БЕЛЛА ГОЛД ЕДИШЪН /ползвам Силмик за катодни кондензатори и стирофлекси за прехвърлящи и при тази схема/. На практика сходството в звука е огромно , с тая разлика , че 6П36С вади 1,5Вата повече на канал. Оттук си правя за пореден път извода , че добре направените усилватели звучат сходно. Няма да описвам звука , всеки е добре дошъл а го чуе сам и да си прецени дали му харесва или не. Лично на мен ми допада много. Ето и схемата:

Ново развитие по темата 6П36С. От няколко дни се занимавам с опити и успях да чуя серия драйверни лампи. Ползвах за аноден товар източник на ток IXCP , което много ме улесни. Бяха изтествани ЕСС85 , 6Н1П , 6DJ8 , РСС88 , 6Н6П , 6Н23П. Явно много съм вдигнал летвата на изискванията си към звука /а то и няма как иначе , след като слушам БЕЛЛА ГОЛД ЕДИШЪН по цял ден/ , тъй като резултатите не бяха особено розови за мен. Обратно на очакванията ми ЕСС85 се справя посредствено. Същите са и нещата при 6Н1П. Тук има особеност , че при първо пускане може да се стори на човек че 6Н1П звучи по-добре заради по-изявения ВЧ диапазон. След няколко минути обаче става ясно , че вокалите са прекалено потънали и мътни. Въпреки малкото си усилване 6Н6П се справи по-добре от 6Н1П с приятен тонален баланс. Може да се експериментира каскод с голям ток с тази лампа като очаквам умерено добри резултати. Серията РСС88 , 6Н23П , 6DJ8 се представи най-добре. Резултатите отново не са умопомрачаващи , но са достатъчно добри , за да се мисли за усилвател с такава драйверна лампа. Звученето е бистро , дълбоко и добре локализирано в пространството като разделителна способност на отделните музикални инструменти. Все пак не съм човек , който търси някакъв резултат. Аз съм перфекционист и се боря или за най-доброто или нищо. От целия неколкодневен експеримент си направих извода , че полупроводниковия източник на ток IXCP действително линеаризира звученето и свежда кривенето до минимум , тъй като разликите между разните лампи бяха минимални и трудни за откриване. Все пак продължих търсенето на подходящия драйвер за 6П36С. Вчера погледа ми попадна на една много интересна лампа , която имам в достатъчно голямо количество. Става въпрос за единичния триод ЕС86. По данни , лампата е много интересна. Притежава отлично усилване /68/ , при Ri под 5К и достатъчно голям аноден ток. Днес пуснах схема с нея , като пак се постарах да е максимално просто изпълнението.

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #9 -: 30 Април, 2014, 22:23:32 »
 :) Добре оставам я таз тема засега явно никой няма да даде акъл а само ще вика не става .  :drinks: Утре или след малко ще го сглобЪ и ще ви кажа резултата .

П.С. Пичаго спокойно нямам скъпи колони .  ::)

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #10 -: 30 Април, 2014, 22:26:39 »
Аз какво ти пиша, ти какво чететш...

???

Много ме интересува дали са ти скъпи или не колоните, но като са ти единствените знам какво е усещането като ги запалиш...

Все е тая.

Развивковия траф, мнооого предразполага към горния ефект, за това не го препоръчвам. 60ма за него са ок без да криви хич.

с такива съм на ЕЛ34-ки @80ма... 8 ома товар

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #11 -: 30 Април, 2014, 22:33:32 »
 :D Евалата ПИЧАГА Браво на тебе . Щом казваш че държат развивковите значи ще е с тях .  :D И първо свири на едни китайски колони 2 или 3 дена след пускането да не стане бела.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #12 -: 30 Април, 2014, 22:35:43 »
под 8 ома говорители не връзвай на тия трафове....

какави са все пак:

опера

пирин

София

мизия

?

Качи снимки от страната с надписите ама и ламеления пакет да се види или е с вит магнитопровод?

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #13 -: 30 Април, 2014, 22:37:02 »
  :blush: Руснака ги е направил по около 9 ома колоните да има аванс  и мерси .   :master2:

Ся почвам да навързвам после пак клип и снимки . :)
« Последна редакция: 30 Април, 2014, 22:43:35 от Сашо123 »

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #14 -: 01 Май, 2014, 11:15:12 »
 :)
Ето какво ми се
получи свири доста прилично .  ::)
« Последна редакция: 01 Май, 2014, 11:26:27 от Сашо123 »

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |