Провери си трите напрежения на филтъра на изправеното напр-е: 282, 270, 230V - най долу вдясно на схемата. Значително отклонение нагоре означава прекъсване в съответната част на схемата, а понижено напрежение означава по-голяма консумация, (късо или силна утечка). Разбира се, подмяната на битумните кондензатори е задължителна. Почти всички имат по-малка или по-голяма утечка. Но обикновено повечето Саби свирят поне някак, често дори и добре и преди смяната на кондензаторите. Правени са много качествено и частите са качествени.
Слагай хубави кондензатори, аксиални. Това радио заслужава най-доброто. То е едно бижу. Ако нямаш хубави кондензатори аз ще ти услужа назаем да не ти се спира работата. Знам каква е краста. Ще видиш като тръгне какво е класа. Супер чувствителност и селективност. Дори и в Пазарджик с феритна антена ще хващаш много станции на АМ обхватите. А на КВ са станция до станция. За УКВ-то сам ще чуеш - ще се изумиш от звука. Саба ми е любима марка и затова, че са обръщали голямо внимание на акустичната система. Много и супер качествени говорители. Двойка от основните говорители в Ebay върви около 100 Евро, а в състоянието в което са твоите (тъмно зелени - не ги е гряло слънце) достигат около 150 евро. Аудиоманяците много ги търсят.
От около 50-60 г. на миналия век Саба са ненадминати по качество на акустичната система, дори и от Телефункен. В този период, доколото си спомням Саба е на второ място в Германия по пазарен дял на радиоапарати след Телефункен. Разбира се качеството на Телефункен е неоспоримо, но те имат по-малко модели с добра акустична система с 4 и повече говорители - това е серията им "Opus".
Електролитните кондензатори, използвани тогава в Саба и не само в тях обикновено са без проблем. Запазен капацитет и незавишена утечка. Перфектно качество, въпреки възрастта им. Разбира се, тренирането им, описано в тема във форума е полезно, според някои колеги задължително. Стига да имаш търпение, когато качиш на масата едно такова бижу.