| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: За или против тон корекцияйте в лампов амп .  (Прочетена 7646 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
  • Публикации: 164
  • Населено място: София
Гласувайте .  :D

Неактивен vangelis

• Квантов електрон
  • Публикации: 255
  • Населено място: Потребителят го няма вече
Re: За или против тон корекцияйте в лампов амп .
« Отговор #1 -: 17 Април, 2014, 11:04:19 »
 :---  :nea: Малий ,тоя младеШ и референдум ще направи  :blum1: :D

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #2 -: 17 Април, 2014, 11:08:19 »
 :rofl: :rofl: Ех начи що да не напра , Да вида какво мислят хората усилвател без тон корекций си е чиста пръчка .  :rofl: Дори да не са на него трябва да има някакви .

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1057
« Отговор #3 -: 17 Април, 2014, 11:12:23 »
 :nea:

Неактивен vangelis

• Квантов електрон
  • Публикации: 255
  • Населено място: Потребителят го няма вече
« Отговор #4 -: 17 Април, 2014, 11:30:18 »
:rofl: :rofl: Ех начи що да не напра , Да вида какво мислят хората усилвател без тон корекций си е чиста пръчка .  :rofl: Дори да не са на него трябва да има някакви .
:empathy2: Не знам какви пръчки са те ударили, та ти е дошла музата да се вдъхновяваш ,ама ако си направиш труда да поразгледаш някой и друг истински лампов амп.,няма да откриеш те това дето търсиш,ама като си рекъл питай!! То ми мяза като питането на един любознателен човек -"На вятърната мелница ,отде излиза водата"  :unknown:

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #5 -: 17 Април, 2014, 11:33:45 »
 :D Ми той моя е лампов че ми е по лесно да направа лампов  усилвател отколкото транзисторен иначе аз не го третирам като лампов  лампите са ми вътре така че все едно не е лампов .

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
  • Публикации: 142
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #6 -: 17 Април, 2014, 11:37:41 »
:empathy2: Не знам какви пръчки са те ударили, та ти е дошла музата да се вдъхновяваш ,ама ако си направиш труда да поразгледаш някой и друг истински лампов амп.,няма да откриеш те това дето търсиш,ама като си рекъл питай!! То ми мяза като питането на един любознателен човек -"На вятърната мелница ,отде излиза водата"  :unknown:

Е, приятелю Вангелов, аз мисля, че не приемаш сериозно питанията на този младеШ... :) А иначе пръчки са предложените от него тонкоректори от "ЕЛИМЕКС".
Факта, че медузата е оцеляла 700 милиона години без мозък, дава надежда на много хора....

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #7 -: 17 Април, 2014, 11:42:55 »
 :D Аз искам просто едни тонкорекций да има лампови немога д анаправа нямам потенциометри които да са стерео по 1 мега ома така че искам транзисторен .  :writer: Купих си едини от елимекс ще споделя резултат след малко а ПРЪЧКИ вика на тия усилватели дето са без тонкорекций ама никакви я пусни една плови ама от тия по старичките без нтон корекций не е ли неприятно звученето.  :D

Неактивен Лъчо Минков

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1129
« Отговор #8 -: 17 Април, 2014, 11:51:43 »
             Някой не е добре с правописа - корекцИИте, а не корекцияйте.

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3929
« Отговор #9 -: 17 Април, 2014, 12:04:15 »
Всъщност, аз също не знам дали е добре да има тонкоректор. На ламповите радиа има такива тонкоректори, но на саморъчно направените усилватели не съм виждал, или рядко са слагани. Нека колегите с опит да кажат дали е добре  :unknown: .

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #10 -: 17 Април, 2014, 12:13:36 »
 :crazy: :crazy: :crazy: Купувайте смело от ЕЛИМЕКС  :D тон корекций работат много добре .  :D А на радиата не случайно има тон корекций .

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1057
« Отговор #11 -: 17 Април, 2014, 12:15:30 »
На радиоприемниците май е тон бленда .

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #12 -: 17 Април, 2014, 12:17:17 »
 :D на повечето да но на тез с грамофон като включиш на входа з аграмофон са си баш тон корекций .  :hi: Иначе я пуснете плоча без тон корекций не звучи добре нали . Или някоя стара и любима касетка .  :master2:

Неактивен никони

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 18
« Отговор #13 -: 17 Април, 2014, 12:32:34 »
Дали ще сложиш тонкоректор или не, според мен зависи от предназначението на усилвателя. Ако слагаш тонкоректор на лампов амп е по логично да си го направиш с един двоен триод и пасивен коректор, или стъпало с регулируема честотно зависима обратна връзка. Така няма да омажеш звука с транзистори или интеграли и няма да правиш допълнително захранване.
 Можеш да  направиш тонкоректора да се включва допълнително
Не всеки дефект в схемата води до ефект в звученето и не всичко което изглежда добре на осцилоскопа звучи добре в говорителя...

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #14 -: 17 Април, 2014, 12:35:56 »
 :D Хубаво правих го това което казваш никони  но нямам стерео потенциометри по един мега ома на къв език да ти го кажа не намирам ако някой има и мога да ги навръ витре както тези съм съгласен да е лампово но понеже няма такива е транзисторно .  :hi: Става и със сто кило ома пасивен тон коректор но не е плавно регулирането .  :master2:

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |