| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Ламповия Усилвател на Сашо123 с транзисторен тонкоректор и светодиоден индикатор  (Прочетена 18536 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
  • Публикации: 164
  • Населено място: София
« Последна редакция: 26 Април, 2014, 10:46:25 от Pichaga933 »

Неактивен vangelis

• Квантов електрон
  • Публикации: 255
  • Населено място: Потребителят го няма вече
Re: Транзисторен,интегрален ТОН КОРЕКТОР.
« Отговор #1 -: 17 Април, 2014, 10:19:53 »
 :---  Никой!!! В истински лампов усилвател Саше,не се ползва те такова нЯщо като тонкоректор!!!  :negative: Вика му се "флат"- т.е.  възпроизведената звуковата картина е такава каквато източника подава.Корекциите са направени в студиото,такива каквито трябва да бъдат!!От там нататък са твоите ОТ и качеството на компонентите в ламповия усилвател!От друга страна си е чиста гавра на входа на лампов усилвател да сложиш полупроводник  :---  :hi:

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #2 -: 17 Април, 2014, 10:30:57 »
 :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Зарежи ясно че цените звука ама аз си искам тон корекций сега си ги права има си еквалайзер ама да има и тон коректор .

Неактивен vangelis

• Квантов електрон
« Отговор #3 -: 17 Април, 2014, 10:59:25 »
Бравос,еквалайзер си имаш и тонкорекции си добавяш..... ::)  Саше, ми ти и и ъглошлайф с плавно регулиране на оборотите като му туриш на твоя усилвател,ще имаш всички видове корекции-симфонични,оперни и най-вече хеви металски   :crazy:

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
« Отговор #4 -: 17 Април, 2014, 15:15:07 »
Можеш разбира се,може и кросоувер BEHRINGER CX3400 да сложиш преди и след тонкоректора.Може и други е неща да накупчиш ама каква е файдата :) Купчина зелки си е купчина зеле,не е колективен разум :)

Неактивен miroton

• Квантов електрон
  • Публикации: 133
  • Населено място: Пазарджик
« Отговор #5 -: 17 Април, 2014, 15:33:54 »
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Зарежи ясно че цените звука ама аз си искам тон корекций сега си ги права има си еквалайзер ама да има и тон коректор .
Я по добре си виж тонколоните.

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #6 -: 17 Април, 2014, 15:40:35 »
Мисля че е безсмислено да продължаваме да съветваме сашето, на настоящия му етап на умствено и техническо развитие просто няма шанс да го убедиш че тонкорекцията е излишна, даже вредна за звука. Да сложи който иска от двата тонкоректора и това е!
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #7 -: 17 Април, 2014, 17:46:39 »
 :D  Сложих си не се тревожи за мен .

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
« Отговор #8 -: 17 Април, 2014, 18:11:42 »
Е вие пък съвсем го отрязахте човека. Почва тона да е като в Е-шоп форума. НЕ му трошете хатъра на човека, като му е кеф нека твори, той правия път все някога ще влезе в него с времето....

Ми като му е кеф да сложи коректор да си слага. Не ви го слага на вас или нещо не съм разбрал?

Браво Сашо, кой сложи интегралата или транзисторния?

АКо не е тайна на какъв лампов амп?

ПП. За многознайковците напред , как ще коментирате тези които подпират Анодното с транзистор или и това е много еретично.

Вие май забравихте, че тоз форум е толкоз далече от хай-енда, че повече не може...  :--- В една друга тема се чистят миши екскременти от въпросния приемник, кой хай- ендер се занимава с такива работи?

Въпроса е реторичен, не очаквам отговор, знам как ще се коментира , има изписани километри с препирни по таз тема.

Аз лично не харесвам употребата на кенетрон в Ламповите Ампове- иска  различно отопление  , винаги кляка.... Много лесно се заменя със изправител от шунтирани с полипропилен софт рековъри ултрафаст диоди които хич не влияят на звука...
« Последна редакция: 17 Април, 2014, 18:17:38 от Pichaga933 »
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #9 -: 17 Април, 2014, 18:19:54 »
 :D транзисторния защото ампа ми има достатъчно усилване . Ампа е с противотактно стъпало (ПУШ-ПУЛ) . 4 крайни 6н14п , 2 6н2п и две индикаторни. Мрежовия ми е от радиошкаф хармония 103 и нещо грее .  И при вас ли са така тия мрежови има го и в акордите .  :D  Евалата пичага май само ти отговори нормално.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
« Отговор #10 -: 17 Април, 2014, 18:33:36 »
Мрежовия ти при толкоз много крайни лампи, добре че  е руски, че ако беше бугарски нямаше да устиска...

Дай някоя снимка на тоз амп, ти ли си го правил?

Може и Тонкоректора по лампите да го направиш...  :D стил лампово радио

Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #11 -: 17 Април, 2014, 18:50:37 »
 :D Не съм казвал че е руски бУлгарски е .  :D  Ампа си е мое творение след празниците снимки.

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #12 -: 17 Април, 2014, 20:20:22 »
Ами в изцяло лампов предпочитам кенотрон, има си ред предимства пред диодите, не им вярвай на soft recovery да свършат някаква работа ако не им сложиш последователно съпротивление, и пак не е същото. Коклоко и софт да е си е хард в сравнение с лампата. Когато правиш изцяло лампов усилвател не пестиш средства за захранването. Ако е хибриден усилвател там са приемливи всякакви решения. Просто като така или иначе съм вложил примерно средства и съм решил да бъде изцяло лампов, бих искал да няма никакви полупроводници вътре, дори само заради идеята ще ми е по-голям кефа ако знам че ги няма. Но да не разводняваме темата за корекциите.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #13 -: 17 Април, 2014, 21:16:49 »
 :D Тука не се пита кой какво слага или не слага . Темата е за тон корекци не за кой как ще го направи. Ако ще сменяме темата ако модератора има възможност да смени заглавието .   :D

Неактивен vangelis

• Квантов електрон
« Отговор #14 -: 18 Април, 2014, 11:04:26 »
За отрязване, едва ли сме го отрязали Оги! С тези си писания Сашето много ми напомня за един бивш лауреат - Василчо се казваше - хем пита, хем после ти дава съвет как се правело.
Та моето предложение  е да вземем да организираме един пионерски кръжок-сръчни ръчички! :flag_of_truce:
Нямам против да споделяме опит и да показваме правилните решения! Нямаме претенции да се доказваме като Хай-Ендери, нито да попарваме нечий ентусиазъм! Лично за мен е удоволствие да помогна със съвет и с чисто практически разяснения. Както и всички други колеги тук се опитваха да го вкарат в "правата"вяра на ламповият звук!
Както се вижда започваме отзад напред - захранваме 4 крайни лампи с един стандартен траф от радио, вероятно за 2, а може би и за една крайна лампа ???? Нека Сашето пообясни и други подробности, а за тонкоректора му обещавам да помогна!  :hi: С пожелания за светли празници!!
« Последна редакция: 19 Април, 2014, 15:06:10 от Gabo »

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |