Колеги гледам тече една тема за РИА коректор с лампета и така се замислих да зема да фана да попитам ако някой се е заигравал със схема на ламп усилвател изграден с лампи 6П3С,6П6С,6П7С, моля да я пусне тук за информация и евентуално обсъждане . Аз иимам една линей-ка с 6П14П, но ми се иска да направя нещо по отрасно ,едно пуш-пулче с горните лампета, струва ми се че ще звучи добре. Схеми има в чичко гугъл , ала друго си е да вървиш по утъпкан път , по трудно ще се спънеш.
Като любител на чистота и елегантността на изпълнението си мисля и за евентуално проектирана и изпълнена платка с по дебел слой/120микром/ медно покритие ,има фирми правят ги за по 5-10лв бройката, това с лазар-а и ютията ми се струва нехигиенично,има съвременни материали и технологии ,текстолит с вградено алум. фолио за охлаждане , абе требе да стане ала имам проблем с намирането на софтуеър проектиращ платка по зададена схема.
Що се касае до трафовете , ако трябва ресурс, щото примерно 6П7С вади аноден ток над 100ма, мисля да пренавия два от тия 5 кграмовите от блок питания с по 18 квадрата сърцевина , мисля че ще устискат .