| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Проблем при свързване на 2 изправителя към една намотка  (Прочетена 17160 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен pansim

• Квантов генератор
  • Публикации: 634
  • Населено място: Сандански
Re: 2 греца в паралел
« Отговор #15 -: 08 Април, 2014, 14:03:07 »
Ето там е бил проблема - масите ако са заедно в една точка, ще си работи, а не през сигналния кабел
http://iza99.com/
Българска заваръчна техника с 5 години гаранция
Ремонт на заваръчно оборудване - 0887607722

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
  • Населено място: София
« Отговор #16 -: 08 Април, 2014, 14:04:32 »
Точно така има значение в коя точка са съединени, никакви силови вериги не трябва да се свързват през масата на сигналните кабели, точно там ти е грешката. И изобщо при тая работа не е трябвало да слагате втори грец, не разбирам за какъв дявол ви е било? Просто си захранваш каквото ти трябва от изправеното напрежение от първия грец. Не случайно масата се свързва в звезда, или с масивни проводници, а не както при теб през сигналните кабели.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен Ricarq

• Квантов електрон
  • Публикации: 432
  • Населено място: Габрово
« Отговор #17 -: 08 Април, 2014, 14:10:28 »
Значи ако се сложи обща маса между 2-та изправитела ще се разреши проблема ?

Неактивен origo

• Адронен колайдер
« Отговор #18 -: 08 Април, 2014, 15:40:08 »
Да, но общата маса трябва да бъде с дебел проводник, диъметър поне 1мм, няма смисъл от втори грец, използвай напрежението след основния грец.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен pansim

• Квантов генератор
« Отговор #19 -: 08 Април, 2014, 15:44:02 »
Origo  е прав
Няма нужда от втори грец

Неактивен Ricarq

• Квантов електрон
« Отговор #20 -: 08 Април, 2014, 20:46:24 »
Там е работата , че няма как да стане , основния си е оригиналния за  предусилвателя на  усилватела и е за малка мощност - 100-200mA може би , а автокасетофона консумира около 500mA и има опасност да се претовари ; няма и охладител към него. Ще трябва да разкачам цялата платка със захранванията на усилватела , който не е и мой за   да заменям греца с по-мощен , а и трябват и допълнителни изводи да се прекарат . Като цяло не ща да променям усилватела, така както си е фабрично направен.  Аз съм разрешил въпроса с друг трансформатор , проблема е че не може да се затвори хубаво горния капак от този допълнителен трансформатор , иначе си свири всичко сега поерфектно - и усилватела и автокасетофона.

Неактивен origo

• Адронен колайдер
« Отговор #21 -: 08 Април, 2014, 22:00:13 »
Виж сега, той ако греца е слаб и трансформатора е слаб, и няма защо да го сменяш или слагаш втори грец защото ще претовариш трафа. Така че това излиза единствения вариант. Само не можах да си представя къде какво монтираш и това предусилвател ли е или усилвател и т.н. но както и да е, май темата ще е добре да иде в общи приказки.

Неактивен Ricarq

• Квантов електрон
« Отговор #22 -: 08 Април, 2014, 22:58:53 »
Виж сега, той ако греца е слаб и трансформатора е слаб, и няма защо да го сменяш или слагаш втори грец защото ще претовариш трафа. Така че това излиза единствения вариант. Само не можах да си представя къде какво монтираш и това предусилвател ли е или усилвател и т.н. но както и да е, май темата ще е добре да иде в общи приказки.

Усилватела е Респром но трансформатора не е оригиналния с цел  повишаване на мощността на самия усилвател . Вторичното поменливо  U ->20V е за голяма консумация, но се ползваше само за предусилватела на усилватела. Ето снимка на такъв усилвател, който намерих в НЕТ-а:

Неактивен Ricarq

• Квантов електрон
« Отговор #23 -: 08 Април, 2014, 23:10:37 »
Знаех си че няма смисъл , но все пак пробвах с масите с проводних с доста дебело сечение - в края на краищата брума се намали на половина но все пак си го има. не мисля , че темата ми е за общи приказки , все едно за коша, мойто виждане е непроменено - НИКОГА НЕ ВРЪЗВАЙТЕ 2 ГРЕЦА В ПАРАЛЕЛ ЗА ОТДЕЛНИ НЕЗАВИСИМИ ИЗПРАВИТЕЛИ КЪМ ЕДНО ПРОМЕНЛИВО ЗАХРАНВАНЕ ВЪВ АУДИОТЕХНИКАТА !!!

Мой приятел беше направил такова връзване  , отне ми доста време напразно докато му оправя неговото  "остроумни" решения и пуснах темата  най-вече за да предпазя останалите да не се чудят къде е повредата при подобно свързване . Ето уверихте се и всички вие , че не е никак подходящо такова свръзване , за мен даже е елементарна грешка и не можах да разбера защо ми променихте заглавието , че чак и аз не помня как точно ми беше, предупреждението.

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • LZ1SWE
« Отговор #24 -: 09 Април, 2014, 07:14:53 »
Ricar, ти писа за 2 греца в паралел, а не за две захранвания с техните си грецове на един траф. За това стана разговора.  :master2:
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен pansim

• Квантов генератор
« Отговор #25 -: 09 Април, 2014, 08:57:39 »
Ехххххххххххх................мъкааааааааа........
Не ти трябва дебел проводник а промяна в концепцията на свързване на масите.
Не случайно си има изисквания за изработка на платки...
Щом си го поправил - ОК .

Неактивен Ricarq

• Квантов електрон
« Отговор #26 -: 09 Април, 2014, 10:02:45 »
Грешката още от началото е моя - това наистина не е свързване в паралел , а свързване на 2 изправителя в аудиотехническо приложение  към една намотка на вторичната страна на трансформатор. Получава се проблем и исках да предупредя да не използвате такова свързване.
Наистина , написал бях грешно заглавието ама и така не е добре както е променено.
Моля администраторите да ми оправят заглавието на темата , защото не мога да го променям на :

"Проблем при свързване на 2 изправителя към една намотка "

Неактивен Ангел Симеонов

• Квантов генератор
  • Публикации: 819
  • Населено място: Русе
Размени двата края на променливото на единия грец за проба.

Неактивен Ricarq

• Квантов електрон
Интересно ми е защо някой от вас са убедени , че такова свързване е  възможно ??????

За мен това , което беше сътворил моя приятел е много груба грешка !

Аз му разреших проблема с допълнителен трансформатор , но малко надига и не се затваря горния капак. И тука постоянно ме убеждавате , че е можело и по този начин, който го беше той сътворил.
Вие си знаете но на никой не го препоръчвам такова свързване.

Неактивен origo

• Адронен колайдер
Ами възможно е разбира се ако масата на всичко е звезда. Друг е въпроса че никой няма да прави такова нещо защото е тотално безсмислено, но се опитваме да ти обясним че може да работи, всичко е до опроводяване на масите. Мога да ти кажа, че при грешно опроводяване на масите понякога и с един грец е възможно да имаш същите проблеми с брум, и тогава какво ще пуснеш тема никога не ползвайте грец, захранвайте ги с батерии. Просто трябва да се отделя изключително внимание на опроводяването в тия случаи и да забравиш за това че жицата е "късо съединение с безкрайно ниско съпротивление" а всичко са резисторчета, в които се получават падове на напрежение от големите зарядни токове на електролитите, и трябва да не допускаш тези падове да се получават между отделни точки в твоята апаратура. Айде със здраве.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |