Колега, какво стана с проблема с усилвателя, реши ли го?
Защо не боцнеш осцилоскопа на изхода на 6Э5П да видиш как е там положението? Изходният ти траф изглежда добре на сечение и брой навивки, но като гледам имаш сигналгенератор, защо не снемеш честотната лента на усилвателя, за да видиш какво си постигнал в крайна сметка
И аз не съм застъпник на твърдението че измерванията са най-важни и не съм от тези, които "слушат" с осцилоскоп, но за да хванеш някои дефекти, си е нужен.
ПЕЛКЕ емайлиран с копринена изолация ли беше? Ако да, не мисля че ще е по-добре отколкото с ПЕЛ. Вярно е че ще се понижат паразитните капацитети, но всяко предимство си има и недостатък. Ще се повиши индуктивността на разсейване пропорционално на намаляването на капацитета. Това все пак не е ВЧ бобина
Виждал съм, че руснаците навиват изходни трансформатори с намотки подобни на универсал, накуп, "внавал", както те му казват, само че според мен е по-добре да се навива навивка до навивка и да се навива по цялата дължина на макарата. Има други методи за намаляване на паразитния капацитет.