Днес нагости ми дойде чьовече от 7 клас.Прочитайки надписа Правец 8с се шашна и започнаха коментарите:
Това го знам,компютър е учихме в даскалото за тях,то работи ли?.
Включих го и заредих единствената работеща ми игра с подводницата.Лапето се кефи повече от час да трепе корабите и другите подводници.Трябваше през това време да му обясним че в момента игране на 1 мегахерцов процесор с почти никаква памет.Учудването му бе че телефона му работи на 891 мегахерца но няма такива игри на него
.Пуснах му правец 16 с доста по добри игри но те изобщо не го заитригуваха.
Коментира колко здрава и нечуплива изглежда клавиатурата.Как трака флопито и защо при рестарт го изключвам от контакта.Пробва на 8с то комбинации от копчета като при виндовса но разбира се без успех.Поиска да отвори текстов файл да напише нещо и запази на дискета...Чесно казано никога досега не съм казвал толкова пъти думите"той това неможе" за един компютър.Най интересното е че звънна на баща си да го извика,той да виде какво е това "Правец" и че този компютър след 29 години още работи и се играят игри на него.А тяхното "дъно" изгоря след 2 години работа.
Питате се защо темата е такава? 8 битов прадядо,16 битов дядо,32 битов татко,64 битов келеш.
Всеки си има интересна история.