Тук съм склонен да се съглася с част от нещата, с другата част не. Наистина мисля че е нисковолтов за 24 волтов акумулатор. Относно ампеража, никой не е казал че трябва и най-големите батерии да се зареждат с ток 1/10 от капацитета, просто 200 амперчасовите ще се зареждат с по-малък ток. Относно параметрите и стареенето също съм съгласен, но за загубите не съм защото именно те се търсят в случая, не знам как е реализирано конкретното зарядно устройство, но в ного случаи селеновия пакет единствен служи като ограничител на зарядния ток и прякото му заместване със силициеви диоди повишава значително тока, и трябва да се добави мощен резистор който да замести загубите в селена т.е. отново имаме загуби. И до колкото разбирам колегата търси параметрите на селена, именно за да го замени с по-съвременно решение. А моето лично мнение по отношение на селеновите изправители е че трябва и днес да се правят (и те се правят все още от някои фирми) защото притежават някои полезни качества пред силициевите изправители. При възможност да закупя чисто нов селенов пакет за ремонта на въпросното зарядно или да го заменя със силициев изправител, бих предпочел да го сменя с чисто нов селен.