Това е много добра стъпка, съгласен съм със всичките предимства на локалното хостване на снимки, но ме притеснява само силно ограничения брой на снимките към един пост - 8. Осем снимки според мен е твърде малко при описание на процеса на реставрация или други нагледни обяснения със схеми и други неща. При това ще се прибягва до разбиване на прикачените снимки на няколко последователни поста, което според мен е недостатък.
Избрали сме бройката 8 тъй като е оптимална за нормална тема, при по-голям брой снимки времето за качване нараства пропорционално и хем ще се чака по 4-5 мин за да се качат (особено ако не са обработени предварително) хем после ще се чака за да се заредят, а и цялата страница ще е една върволица от картинки.
Ще комбинирам горния въпрос + въпроса на
И аз приветствам идеята, само че едно малко въпросче, ако преди или след всяка снимка трябва да се конкретизира нещо или да се напише обяснение, какво правим? Прикачванията май излизат само в края на поста?
Да,
origo е цитирал едно макар и малко 'дървено' решение (с малко гимнастика, би могло да се публикуват в темата не големите снимки, а малките).
Преди време бяхме започнали проект, с който да добавим отделен подсайт само за снимки към нашия, но трябваше да се прави отделна от форума регистрация, а и нямаме намерение да ставаме файл хостинг система и затова го замразихме като проект.
За големи постове с описание на реставрации и ремонти има едно много елегантно решение, което се мъча да ви покажа още от предишния форум, а то е - НА ВСЕКИ КОЙТО ЖЕЛАЕ може да му се направи регистрация във сайта
www.sandacite.com и там да публикува всички етапи от работата си. Там ограничение за снимките няма, няма и ограничение къде в темата ще бъдат поставени, а след това спокойно обсъждането на изделието може да продължи тук, във форума.