| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Моите часовници  (Прочетена 7101 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
  • Публикации: 142
  • Населено място: Пловдив
Моите часовници
« -: 18 Март, 2014, 14:37:02 »
В една друга тема имаше интерес към тях и аз обещах да кача снимки. Това са три от часовниците, които правя в момента, бързам да ги завърша, та да подхвана този с цифровите лампи, които си набавих от колеги във форума.
На този, с най-големите цифри, не му е монтиран първият разряд.

Факта, че медузата е оцеляла 700 милиона години без мозък, дава надежда на много хора....

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
Re: Моите часовници
« Отговор #1 -: 19 Март, 2014, 12:39:48 »
Платките....
Технологията е ясна - ЛУТ / ЛЮТ... :)
Факта, че медузата е оцеляла 700 милиона години без мозък, дава надежда на много хора....

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
« Отговор #2 -: 30 Март, 2014, 18:44:51 »
Първи опити с ИН-12А...
Има няколко неща за доискусуряване по платката и заминава за платкаджиийницата....

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
  • Публикации: 577
  • Населено място: Благоевград
« Отговор #3 -: 30 Март, 2014, 20:16:17 »
 :good: аферим , машалла!

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
« Отговор #4 -: 04 Април, 2014, 21:28:02 »
Малко ярка ми се получи точката за разделяне на часове и минути, но като за първи опит с такива лампи съм доволен от резултата....като за начинаещ.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
« Отговор #5 -: 04 Април, 2014, 21:31:49 »
Поздравления :drinks:

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
« Отговор #6 -: 04 Април, 2014, 21:37:07 »
Поздравления :drinks:

Благодаря ти, в момента правя платката за индикаторите, които ми подари... :drinks:

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #7 -: 04 Април, 2014, 21:41:54 »
Там на дългата патка от честотомера има две глимки с които правят мигащите точки в Ч3-34.Защо не ползваш тях за точката между цифрите.Няма да имаш проблем със силата на светене,като на цифрите се получава.Една ИН-12А ми се моткаше някъде,ако знаех щях да ти я пратя с другите.

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
« Отговор #8 -: 04 Април, 2014, 21:46:27 »
Да, новата платка е с глимка от там, но тази платка я правех преди да ми ги пратиш и е с SMD светодиод, като синята подсветка от долу.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #9 -: 04 Април, 2014, 21:53:52 »
Аз така и не намерих сини SMD светодиоди за светещите крачка на усилвателя.Изкормих две запалки :)

Неактивен ian

• Квантов електрон
  • Публикации: 248
  • sandacite@abv.bg
« Отговор #10 -: 04 Април, 2014, 22:03:41 »
Изглежда много добре! :) Поздравления!  :good:
А достатъчно добре ли се виждат цифрите на дневна светлина?

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
« Отговор #11 -: 04 Април, 2014, 22:32:44 »
Мисля, че да, утре ще го снимам на естествена светлина, тази снимка е от снощи в работилницата, която няма прозорци  :) ( в избата на блока, в който живея е )  :)

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
  • Населено място: София
« Отговор #12 -: 05 Април, 2014, 14:12:02 »
Има и в комет глимки в корпуси, по 50 стотинки които можеш да извадиш и да използваш за точка, не може да ползваш светодиод, не е в същия стил. И резистора за глимката естествено ще трябва да подбереш така че да докараш приятна яркост като на никситата, а не по-голяма или по-малка.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
« Отговор #13 -: 05 Април, 2014, 14:53:20 »
Няколко поста по-нагоре съм написал, че новата платка е с глимка с подходящ резистор.

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
« Отговор #14 -: 06 Април, 2014, 18:03:59 »
Изрових един съветски часовник «Электроника 4», произведен е през 1980 год. След едно основно почистване и презапояване тук там, взе че тръгна. Единственият проблем е, че индикаторите ИВ- 12 и ИВ - 1 вече са свършили, светят много слабо и бледо. Тъй като ще бъде трудно да намеря нови, реших да му направя съвременен ъпгрейд, и в скоро време ще заработи с 50 мм. LED индикатори.
« Последна редакция: 06 Април, 2014, 18:11:50 от gmateev »

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |