Колеги, наскоро се сдобих с лампомер ИЛ51, в комплектовката имаше 30-на перфокарти за него , сложих една от тях за 6П14П - популярна лампа, премерих отопление , калибрирах и реших да меря анодния ток - важна характеристика за тази лампа, резултата показвам на снимката по-долу :
видно е че скалата за измерване на
Ia e разграфена за 5 и 15 ma , а аз очаквах ток от порядъка на 40-50 ма, с две думи как се отчита анодния ток, когато очакваната стойност е по-голяма от разграфената на скалата?
после ,искам да попитам къде мога да намеря перфокарти за лампи които ги няма в окомплектовката като перфокарти, примерно за 6П3С, 6П6С и т н ?
В окомплектовката открих и перфокарта за лампа EL84, каква бе изненадата ми да видя ,че дупките за щифтовете по перфокартата са различни от тези за 6П14П, а нали това са лампи с идентични характеристики и изводи !??
после рових по форумите и там коментираха , че се мерело лесно и без карти, ама как - не казват, примерно ако имам информация вкарването на щифт в определена дупка какво променя, би било от полза