| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Документация за полски генератор Е630  (Прочетена 8476 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Komtelec

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 31
Здравейте,
 Намерих част от документацията на този генератор.
На немски.
http://dox.bg/files/dw?a=24400df75d

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
  • Публикации: 577
  • Населено място: Благоевград
Re: Документация за полски генератор Е630
« Отговор #1 -: 11 Март, 2014, 11:09:33 »
 :good:

Неактивен vangelis

• Квантов електрон
  • Публикации: 255
  • Населено място: Потребителят го няма вече
« Отговор #2 -: 27 Март, 2014, 12:06:12 »
По молба на колегата Comtelec снимах част от схемите от сервизната документация на Е630 генератор.Вероятно проблема е в тези модули.Искам да споделя ,че преди 5 години, имах за ремонт 6 такива и никъде нямаше сервизна документация ,та се наложи да закупя от Полша,за едни доста евра. Документацията е 210 страници,като 90 от тях,електрическите схеми, са формат 3 и 4 х А4! Мога да си направя труда да я занеса в агенция ,където има такива скенери,и да разбера какво би струвало едно хартиено копие. Надявам се, разбирате че тази операция не  струва жълти стотинки!
Ако има и други колеги които се интересуват от документацията,моля да подскажат,вероятно при повече бройки, цените ще се редуцират!  :hi: Документацията е  на Руски език!
ПП.Опитах се да кача снимките с висока резолюция, но нещо не се получи и затуй ги публикувам с намалена!  :)
« Последна редакция: 27 Март, 2014, 12:40:16 от vangelis »

Неактивен ONZI

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1039
  • Населено място: Севлиево
  • Митко Матев 0886739549
« Отговор #3 -: 27 Март, 2014, 15:39:02 »
И аз купих такъв уред и ще започвам ремонта му.
Та ако има схеми и описание на по-човешки език аз съм един от кандидатите за копие от руски.
Не е сложна схема но много труден за ремонт.
« Последна редакция: 27 Март, 2014, 15:45:12 от ONZI »

Неактивен vangelis

• Квантов електрон
« Отговор #4 -: 27 Март, 2014, 16:06:32 »
Това са само 4 страници от схемите на три модула!Така че схемите са много повече и е един много сериозен прибор. Сервизното описане е подробно,производствено!   Когато купувах сервизната документация от Полша,колегата който я предлагаше, сподели че генератора е откопиран от Рьоде&Щварц и е един от конструкторите ! И досега подържаме връзка   :)  Генератора е сериозен лабораторен прибор!  :good:Митко, ще се дописваме на лични ,за да не раздуваме излишно темата!  :writer:

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
  • Публикации: 577
  • Населено място: Благоевград
« Отговор #5 -: 27 Март, 2014, 16:46:51 »
имам още 4 еуреки с проблеми при пускане за продажба ,така че и аз евентуално съм кандидат за документацията :writer:

Неактивен Komtelec

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #6 -: 27 Март, 2014, 17:51:50 »
Здравейте,
  Да аз съм кандидат за документацията. Документацията на немски дава представа но е по добре на руски с описание за настройката на високочестотните модули и цифровата част (PLL).
  Труден е за ремонт.
  Поздрави
Венцислав

Неактивен vangelis

• Квантов електрон
« Отговор #7 -: 27 Март, 2014, 18:34:31 »
 :) OK!Разбирам че има интерес до момента за 4 бр. документация.Ще проверя какви пари ще ми искат и ще докладвам! :writer: Лично мое мнение е,че този генератор е много добър и има много добри функционални възможности за комбиниране.Недостатъците му са незначителни!При моя за повече от 5 години единствено съм сменил два индикатора  с издъхнали сегменти и мрежовият ЦК ключ!Общо взето е работил средно 6 часа дневно!
« Последна редакция: 27 Март, 2014, 18:46:38 от vangelis »

Неактивен Chervenoarmeec

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 67
« Отговор #8 -: 27 Март, 2014, 18:45:02 »
Стефане, брой ме и мен за документацията, че немския не ми е силна страна, а от полския от 10 думи 2 се разбират и то по усет. Пък ще мислим как да ти връщаме услугата за това че се ангажираш :)

Неактивен Komtelec

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #9 -: 27 Март, 2014, 21:35:39 »
Здравейте,
Едно предложение:
Можеш да копираш само страниците с текст на руски. Немската документация е същата предполагам. Има схемите, таблиците с елементите. Всичко са 185 стр. Обясненията са около 30 страници.
Ако колегите не са съгласни то тогава нека се копира цялата (от двете страни а4).

Неактивен Chervenoarmeec

• Насочен електрон
  • **
« Отговор #10 -: 27 Март, 2014, 23:37:39 »
Колега, можеш ли да качиш отново документацията на немски, че е изчезнала. Аз намерих една в нета, но искам да сравня дали е същата.

Иначе за копирането - добре е да се проверят и двата варианта. И все пак по-добре е да ги гледаш схемите на хартия, защото така от pdf файл е мъчна работа да гледаш схемата, да търсиш елементите по платките и да ремонтираш. Поне при мен е така :) Но всичко зависи от цената.

Неактивен Chervenoarmeec

• Насочен електрон
  • **
« Отговор #11 -: 27 Март, 2014, 23:51:41 »
Да, същия pdf е, щом казваш че има 185 страници. Според мен няма смисъл да се сканират и принтират таблиците със спецификацията на елементите, защото мисля че това всеки го разбира, все пак означенията навсякъде са подобни. Резистори MLT, явно по лиценз на съветските МЛТ и т.н.. Най-важни са схемите, понеже в този pdf са сканирани на части и е неудобно, и описанието на руски.

Неактивен Komtelec

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #12 -: 28 Март, 2014, 14:55:03 »
Здравейте,
 Един от потенциометрите на генератора ми е повреден. 10 К лин. 6мм ос, 10 мм резба. 1 %.
Случайно някой да има ?
Мога да купя 1-2.

Неактивен Komtelec

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #13 -: 28 Март, 2014, 17:56:05 »
Потенциометъра е жичен 1% линейност. Регулиране на изходното ниво. 

Неактивен Chervenoarmeec

• Насочен електрон
  • **
« Отговор #14 -: 28 Март, 2014, 20:45:09 »
Привет колега, мисля че точно същия няма да намериш, обаче съм виждал подобни във Викиват-Пловдив. Ето един подобен: http://vikiwat.com/potenciometur-mono-10-kohm-5w-lineen-zhichen-wx112.html
От снимката ти не си личи, но май на генератора е с мощност 4W, а този е дори 5.
Ако решиш че ти върши работа и нямаш възможност да намериш такъв мога да ти купя като ходя за някои неща и да ти го пратя по Еконт :) Но ще излезе малко солено с тези куриери.
« Последна редакция: 28 Март, 2014, 20:57:45 от Chervenoarmeec »

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |