| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Китарния Лампов DIY Усилвател на rolling_heads  (Прочетена 24700 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен vangelis

• Квантов електрон
  • Публикации: 255
  • Населено място: Потребителят го няма вече
Re: Китарния Лампов DIY Усилвател на rolling_heads
« Отговор #45 -: 11 Януари, 2015, 18:19:51 »
"При MARSHALL и FENDER корекциите са много плитки и пасивни, при чиста китара без драйв даже не се усеща че въртиш потенциометрите." 
Синко,!! в тотална заблуда си   :empathy2:! И двата преампа на Маршал и фендер са с достатъчно дълбоки корекции!! Това е един изпитан преамп тип "Алембик",навярно знаеш!!  Тези говорители които ползваш в момента чап за зеле не стават!! Неслучайно се правят тези "китарни" говорители с една чувствителност дето нискочестотните БГ ВКН говорители не могат и да си помечтаят!!Това го казвам с усещането че на всички  е понятна каква е разликата между типовете говорители.Та за финал финалисимо аз съм в бранша на производителите на китарни комбо и глави от много години и уверявам те,топлата вода е открита преди нас!! Бих могъл да ти помогна в случай че желаеш! И да допълня -много важна съставка е инструмента с който свириш!!Аз имам 6!Всеки си има собствен характер!!Ето част от моя продукция.... :hi:

Неактивен rolling_heads

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1952
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #46 -: 11 Януари, 2015, 22:14:23 »
Покажи схеми, ама с presens.
Ако намериш као моя  :flag_of_truce: :--- :--- :---

Неактивен vangelis

• Квантов електрон
« Отговор #47 -: 12 Януари, 2015, 08:59:41 »
Покажи схеми, ама с presens.
Ако намериш као моя  :flag_of_truce: :--- :--- :---
Брях! Као Твоя!Не мога се меря с Твоя!Май си сбъркал форума,да ме прощаваш!Що ли всички виртуози свирят с едни чисти китари, с едни плитки корекции!??? И не са те открили като иноватор,ами си се мъчат е едни Фендери,Маршали,Меса.......??! Без да имам нищо лично rolling_heads,мога да те посъветвам да си потъркаляш главата из повечко литература и сам да стигнеш до решенията,без да искаш продукция "копи-пейст"!Вярвай има много тънки моменти в звуко моделирането!-Например вид кондензатор,резистори,окабеляване ако щеш,така че едва ли ще получиш готово решение!Ще ми е интересно да ми обясниш по какъв начин измери изходната мощност 100вата на твоя амп!??  :hi:

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
« Отговор #48 -: 12 Януари, 2015, 21:22:41 »
Бях се :P зарекъл да не пиша повече в тая тема, ама пусто сърце не трае :P  Като видях раздвижване и се зачетох. Та сега разбрах, че ефектът "присъствие" се получавал със затихване на високите! Е као тоа презенс не бях чувал! Ама за всичко си има първи път в края на караищата..............
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1567
  • Населено място: Варна
« Отговор #49 -: 12 Януари, 2015, 22:22:23 »
Eeeeeeeeeeeeee, не се хващайте за буквата! Може да е печатна грешка!!! Като е станало Ка_о, не е чак такава трагедия!!!

Неактивен rolling_heads

• Адронен колайдер
« Отговор #50 -: 13 Януари, 2015, 06:31:38 »
Ditronix пак не четеш внимателно.

Неактивен rolling_heads

• Адронен колайдер
« Отговор #51 -: 13 Януари, 2015, 07:51:32 »
Ditronix пак не четеш внимателно. Разгледай добре схемата и прочети внимателно какво съм писъл преди да се изказваш. Не става въпрос за затихване, а за грешка при оживяването на схемата.

Vangelis чакам да публикуваш твоите лични решения за активен тонкоректор.
Да знаеш само, че Джими Хендрикс е връзвал последователно предусилвателите на два, три усилвателя за да постигне желания от него звук.
Прикачвам снимка на апаратурата на един съвременен виртуоз. Вижда се колко ефекти има преди да усили сигнала. Сигурно и той е толкова доволен от корекциите, че е сложил и още
23120-0
Тази тема наистина не е за този форум, но форума където чуват щепсъла, кондензатори, съпротивления и занранващия кабел също не е този.
Продукцията ми не е копи пейст, а изцяло лично творение.
Копи пейст прибвах преди 15 години с пасивните тонкоректори на Маршал и Фендер и още тогава разбрах, че не са ми достатъчни.
Изходната мощност меря със синусоидален сигнал на входа и осцилоскоп и реален товар на изхода. Отчитането на амплитудата става в момента които върховете на синусоидата започнат да се изкривяват.

Извинявам се за печатните грешки, още не съм свикнал да пиша с телефона

Неактивен vangelis

• Квантов електрон
« Отговор #52 -: 13 Януари, 2015, 10:16:43 »
 :flag_of_truce:

Неактивен rolling_heads

• Адронен колайдер
« Отговор #53 -: 18 Април, 2015, 21:20:47 »
Спретнах един преден панел.
Някой да знае някъде да правят анодна елоксация или да ми предложите алтернативен метод за изработка.

Неактивен mark b

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 77
  • Населено място: Асеновград
« Отговор #54 -: 20 Август, 2015, 19:50:32 »
Нека да изтупам темата от праха! Харесах всичко което е направил колегата " rolling_heads".
Не съм съгласен само, че ламповите нямат дълбоки корекции. Интересно е и това, че анодното е
толкова "ниско"-400-420V.Аз имам подобен захранващ траф и след изправяне и филтриране получавам
около 700 VDC.Изглежда трафовете на колегата са от друга серия, предвидени за 2XEL34 с изходна мощност
от 40-50 вата.При това анодно напрежение смятам, че резисторите в анодните вериги на крайните лампи не са
необходими. Само трябва да се настрои тока на покой на 25mA на лампа или върху катодните резистори 0.47
да има 23-25mVDC.Ще се радвам да го чуя някой ден.Доста години съм свирил професионално на бас китара и ще ми е интересно.
Поствам снимка на усилвателя, от който мисля че са трансформаторите на колегата.
И още нещо- не видях в проекта да има някъде предпазители или не съм догледал.

Неактивен rolling_heads

• Адронен колайдер
« Отговор #55 -: 05 Ноември, 2015, 22:05:28 »
Цитат
Интересно е и това, че анодното е
толкова "ниско"-400-420V.Аз имам подобен захранващ траф и след изправяне и филтриране получавам
около 700 VDC
така е, но напрежението се вдига с множител, Възможно в бъдеще и това да стане, в зависимост от кабинета, затова има анодни съпротивления.
39106-0
Цитат
И още нещо- не видях в проекта да има някъде предпазители или не съм догледал.
, да няма
Цитат
Ще се радвам да го чуя някой ден.Доста години съм свирил професионално на бас китара и ще ми е интересно.
Когато спретна кабинета , ще те поканя. аз ще се включа в REGENT150K и ще свирим РОКЕНРОЛ.

Имам сериозен напредък в проекта.
Останаха дребни подробности , като предния панел.
39108-1
39110-2
39112-3

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
  • Населено място: София
« Отговор #56 -: 05 Ноември, 2015, 22:53:07 »
Чудесна червена кожа  :good:
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен mark b

• Насочен електрон
  • **
« Отговор #57 -: 05 Ноември, 2015, 23:33:40 »
Приемам предложението да си посвирим заедно, даже се радвам много!
Това не е множител, погледни внимателно, че се изправят едни 540 волта от греца.
Това, че има средна точка е заради ниското пробивно на електролитите.
Предпазителите са задължителни! Поне за анодното, ако са за 4-те крайни лампи-1 Ампер.
Скоро отворих един "MARSHALL",имаше два предпазителя на анодното, за всеки чифт- поотделно.По 500мА.
Това се казва профи апаратура, и да има проблем с някоя лампа, бушонът изгаря и изкарваш свиренето с
две лампи.

Неактивен rolling_heads

• Адронен колайдер
« Отговор #58 -: 05 Ноември, 2015, 23:41:36 »
Вярно , че е множител, нога да добавя някой ден.
Това с предпазителите ми хареса, но не те разбрах 2 или 4 да сложа.
Ама няма място.

Неактивен mark b

• Насочен електрон
  • **
« Отговор #59 -: 06 Ноември, 2015, 00:08:12 »
Това не е множител! Множител е когато имаш ниско AC, да речем 100VAC и след да речем удвояване,
получаваш 280VDC на двата кондера без консумация. Като на "REGENT"-тите.
Оригиналният "MARSHALL",който видях скоро беше с 3 предпазителя:
1.На входа на 230VAC-мрежов,защитава трафа от запалване при повреда на изправителните диоди
 и при някакво късо във вторичната страна.
2.Два броя предпазители по 0.5А на всеки чифт крайни за анодното.
Ако има проблеми с някоя лампа и зачерви анода, изгаря единият предпазител 0.5А за двете крайни,
а другите две си продължават работа и изкарват свиренето.
Забележка, чудиш се как ще се разделят двата чифта крайни?
Отговор утре, като помислите малко и дадете предложения.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |