| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Mitac 3030D Помощ със захранване!  (Прочетена 14730 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
  • Публикации: 964
  • Населено място: София
Re: Mitac 3030D Помощ със захранване!
« Отговор #15 -: 27 Февруари, 2014, 12:27:55 »
еми да само на 3 или 5 му вкарвам 12~20 волта (макс съм поробвал 15 понеже нямам 20)
и масата, това е :) другият пин (2 синьо) се оказва, че е сигнал, че батерията е заредена ,който да каже на захранването да спре да я пълни (предполагам по пин (4 жълто) ,който от своя страна не знам къде отива понеже пистата му е междду слоевете на платката :)

Така конфигурацийката се оказа следната:

CPU: i386SX 16MHz
FPU: i387 16MHz
RAM: 2MB
HDD: 41MB IDE
FDD: 1.44MB
VIDEO: VGA  не съм гледал, но сякаш е 256KB

а да понеже компа е от швабия (клавиятурата му е на швабски)

Целият софтуер включително и 3.1цата са на швабски както можете да забележите, дори нортън командъра не е пощаден хаха  :crazy:

Забравих да добавя , въпреки че машината иска 20 V и 2.5 А , работи съвсем ок на 12 V точейки 1.3 А ,а когато чете от флопи вдига консумацията на около 1.8 А ;)
« Последна редакция: 27 Февруари, 2014, 12:42:18 от FAMICOM_87 »

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
« Отговор #16 -: 27 Февруари, 2014, 15:34:08 »
 :good: :good: :good: :good: :good:

Браво, страшна работа. Подкара го.

:bravo:

Поздравления, че не се отказа.

То даже и Уиндоус имало.  :D Снимките много ме зарадваха, особено последните, как пуска ОС.
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #17 -: 27 Февруари, 2014, 16:45:05 »
Ми супер, перфектна ретро машинка :) с тези параметри доста работи можеш да пуснеш на нея. Не знам дали дори не е възможно да подкараш уиндоус 95 ама нека колегите се изкажат че гледам минималните му изисквания за RAM са му 4MB не знам дали ще иска да се инсталне на 2.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #18 -: 27 Февруари, 2014, 19:46:40 »
тука май макса е 3.11 по спомени де... та инсталнатия е чудесен щото е и локализиран, абе правиш му един куплунг и директно в музея

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #19 -: 27 Февруари, 2014, 20:19:13 »
LCD ли е или плазма?

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
« Отговор #20 -: 27 Февруари, 2014, 21:11:17 »
направо LSD  :D :lol: тченокристален е разбира се :) освен, че има 3.1 има и някакво меню в началото дето зарежда и от там си избираш кво да заредиш. Има някакви програми освен уиндовса и нортън командъра, както вече споменах всичко е на швабски, включително менюто за което говоря.!
Колкото до 95, да трябват му минимум 4 мб, даже понякога регистрира 3мб вместо 4мб, та навярно и това е възможно, но на 2 неще пробвал съм :) странното е, че неще да зарежда от харда а само от флопи, иначе самият хард си е бултващ, щото го пробвах на една настолна 386ца :) от която видях и самите параметри на харда - глави сектори и прочие (автоматично намиране има настолният ми 386 биос за разлика от този)   :)

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #21 -: 27 Февруари, 2014, 21:15:58 »
Имах Един 286 тошиба с червен Плазмен монитор , аз за това питам ...

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #22 -: 27 Февруари, 2014, 21:23:11 »
Като каза червен сигурен ли си че е плазмен? Да не е OLED или нещо подобно със светодиоди, червените особено са разпространени по онова време за индикация. Ако беше плазма то щеше да е по-лесно да се направи зелен, а пък зеленото е определено за предпочитане. Щом е червен ми бие на светодиоди.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен Yassen

• Квантов електрон
  • Публикации: 331
« Отговор #23 -: 27 Февруари, 2014, 21:47:41 »
Плазма се тези първите Тошиби Ориго, виждал съм ги. Баш плазма, много приятно светеща не е баш червено, а един вид оранжево :) Пичагата е прав.
Бъдещето принадлежи на онези, които вярват в красотата на мечтите си.

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
« Отговор #24 -: 27 Февруари, 2014, 21:59:27 »
какво точно представлява плазменият, простете за глупавият въпрс :) ? иначе май се сещам за тези оранжевите обаче ми се струва че те са пак течнокристални със оранжева светлина като подсветка

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #25 -: 27 Февруари, 2014, 22:09:13 »
м не, самите клетки светят, няма подсветка... иначе е пак тънък, но много по ярък от ЛЦд, и не са само оранжеви...
Има и плазмени телевизори, същатат технология, просто при комповете първо навлезе и беше монохромна...

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #26 -: 27 Февруари, 2014, 22:15:48 »
моя беше такъв и с прецакан ХАРД, който беше производство JVC  :o

http://gtello.pagesperso-orange.fr/t3200_e.htm

Цитат
Plasma display 720x400, 4 orange levels, supports CGA, EGA, Hercules and AT/T

Нямаше начин да му се пусне WIn3.1 или 3.11 Ne pomnq poradi kawi strukturni priìni na samiq konfig, dave tuka òweka polzwa nqkakyw drug ГУИ

Жалко че тогава уменията ми се простираха до клавишни комбинации за това и онова...
« Последна редакция: 27 Февруари, 2014, 22:32:48 от Pichaga933 »

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
« Отговор #27 -: 27 Февруари, 2014, 23:42:46 »
хехе яка машина ! със вградено захранване и 2 слота за разширителни карти еха!  :hi:
колкото до 3.1х би трябвало да си бачкат на 286 , но не и на 8086 (3.0 е последният за 8086/88) просто трябва да го накараш "на сила" да зарежда не в защитен а в реален режим ако си само с 640кб рам, ако имаш 1МБ пробвай разширен режим, ако имаш над 2 или 3МБ вече си защитен режим  :) аз така и не се преборих на Правец 16 ката (8088 и 640кб) да му подкарам 3.0та просто увисва (кво да се прави българската платка е алергична към всякакъв уиндовс включително и 1.х и 2.х , ДА и тях пробвах - увисват на лоудинг скриина) но на Правец с малкото дъно дето се води турбо 8086 ,там вървят всичките включително до 3.0лата :)

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • LZ1SWE
« Отговор #28 -: 28 Февруари, 2014, 14:13:44 »
А защо не пробваш да му подкараш MicroXP? Може да потегли! Аз съм го подкарвал на безумни антики.
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
« Отговор #29 -: 28 Февруари, 2014, 19:51:52 »
MicroXP ли? това за първи път го чувам, но ако е на базата на уиндовс ХР абсурд да тръгне на каквото и да било под пентиум 1 със 24МБ рам

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |