Има безброй много начини за това и всеки , притежаващ някаква разновидност на компютър , ползващ го не само не само за забавление би следвало да знае поне няколко начина.
Става с повечето тази елементарна манипулация програми за разглеждане на изображения .
Но нека да предам и моя опит с един много лека и може би повечето сме я ползвали или поне срещали някъде програма -
IrfanView , особенно тези , занимавали се със HTML синтксиса - free версия е , редактор на изображерния с много допълнителни възможности. Даже правил съм на времето експеримент - Зареждаше се доста бързо и на много бавен компютър със 100MHz процесор и позволява да се инсталира под всяка Windows OC, заема минимум ресурси.
Ето иконката на програмата :
- с Чичко Гугъл като напишете download IrfanView
А ето и малко инфо и от мен за бавно развиващи
1) След като я инсталирате ако не зададете автоматично да се зареждат изображенията с нея - десен бутон на мишката и задавате с нея да се отварят2)Ясно е от снимката къде да влезете в менюто - Image -> Resize/Resample:3)Следваща стъпка - задавате с какъв размер да е изображението, колкото е по-малко , толкова и по-малко е неговата големина в kB:4)Следваща стъпка - при записването допълнително можете да променяте неговата големина за сметка на качеството - избираме Options преди да го запаметим с Save:5)Save Quality : lowest(ниско качество) - best(високо) , в случея съм задал 80 %:Е това е от мен .