Ra бре, да, моя грешка!
Разликата в конструкцията не е без значение все пак. 15-ката е с позлатена решетка, по-силна катодна емисия, по-голяма стръмност и по-голяма площ на решетките спрямо тази на анода. Чак да са едно и също - не бих казал. Разбира се, че Ra е функция от режима. Да го кажем обратно - при нормален, номинален и т.н. режим, вътрешното и съпротивление е доста по-високо от това на 14П/84 и това ще се отрази на изходния трансформатор. Не мисля, че за аудио приложения са взаимозаменяеми без преправяне на останалото.
За звукът на лаблата - някои лампи НЕ звучат добре каквото и да ги правиш и както и да ги поиш и храниш. Казвам го от опит. Не сменяме крушки, че да кажем да или не - става дума за звук и има и някои субективни характеристики. И е факт, че някои лампи усилват различните честоти различно. И още е факт, че по аудиофорумите полудяват да си говорят глупости и да спорят като лудите, забравяйки че звукът с всичките му качества, се подлага на СУБЕКТИВНА оценка. Всеки си има уши, вкусове и т.н. Но да не пренебрегваме зарад това обективните особенности.
Мен тия дни в работата ми пее това, част от 5-лампов супер, който градя с кеф:
Налепих я за 20 минутки, изходен от Даугава (трафът е за 6П3С!). Пее ми като славейче на 260 волта захранващо. Без да изпадаме в телешки заплес - схемата може да се подобри много с някаква обратна връзка, трафът НЕ е за тази ламба, ама какво от това - пее като птиче.