в събота температурата позволяваше да се кача на тавана и да раздухам праха. имах бегъл спомен как изгрежда папката и с няколко часа ровене я открих. после си играх 2 часа да махам ръждясалите телбодчета
пуснах и един OCR, но не успя да направи нищо смислено.
на пръв поглед липсват файлове. за съжаление се оказа, че това е някакво мое работно копие, а не окончателен листинг за 'възложителя'. също така не мога да гарантирам, че наличните файлове са окончателни, възможно е да има малки (но съществени) корекциики на някоя инструкция или данна. помне двата 'бъга', които наложиха версиите до 1.02 - единия беше грешка при предване на висока скорост (нещо над 120 зн.м) на конкретна последователност от знаци бъркаше паузите между точките и титетата. идваха доста 'слухари' да я проверяват, тоя конкретен бъг го хвана Васко Василев. другия бъг беше сбъркана буква в упражненията за разучаване на нови групи. на екрана се показваше правилно, а предаваше грешна (примерно предаваше 'р' вместо 'я', по спомен)
писано е за мерлин.
помня, че си бях спретнал конфигурация с 3 флопита, за да се съберат сорсовете. на едната беше ДОС-а, мерлина и каквото там трябваше за 'системата' на другите бяха сорсове и сблобения обектен код. мерлина не поддържаше разделно асемблиране, всичко се пуска на един пас на 'салам'. като пусках асемблиране си полягвах за час на служебния диван...
не се смейте на стила. тогава бях на двайсетина години и се мислех за бог. по кината даваха филмите за джедайте и не само аз забравях да си затварям устата в киносалона...
тия дни, ако изпадна в подходящо настроение, ще напиша малко история на проекта, техническата реализация и т.н., поне както я помня аз.
ПС:
не ми дава да прикача файл по-голям от 3МБ. аз го сканирах на един pdf, но е 3.5МБ. как процедирате?