Идеята на съвременното производство е да се произвеждат продукти с малък срок на експлоатация, за да се стимулира потреблението....Казано по нашенски - ние ще ви продаваме боклуци, вие ще ги изхвърлите догодина и пак ще дойдете при нас - ние пак ще ви продадем боклуци - по лъскави, по модерни, по мултифункционални, и вие пак ще ги изхвърлите след година.... и пак при нас за следващите боклуци.... системата е ясна. Това е разговор за съвсем друга тема. Нека в тази тема се придържаме към техническите проблеми , касаещи ламповите усилватели. Аз ще направя няколко експеримента, отговорите на които ме интересуват и първия е с типа монтаж на елементите. Тепърва предстоят и следващите експерименти, както и въпросите свързани с тях. Ще публикувам заданията, въпросите, резултатите... Идеята на темата е да е по скоро образователна - при коментирането всеки да научи нещо - кой от по опитен колега, кой от някой резултат от експеримент.... Ще помоля по опитните колеги да не подминават с пренебрежение въпроси, които за тях са елементарни - като гледам по младите колеги от форума на какъв хал са, според мен изясняването на най елементарните неща ще им е от полза.... С други думи - аз ще си правя експериментите, ще публикувам, ще се майтапя с всеки, който говори глупости / и със себе си ако кажа глупост/ и в крайна сметка важното е някой да има полза от това - да е научил нещо, да е видял някакво техническо решение, което ще му е от полза.... Така мисля аз. Ако не се получи полезна и интересна тема, значи съм сгрешил и темата ще си затихне.