| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Оркестър без име...  (Прочетена 7874 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Лъчо Минков

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1129
  • Населено място: София
Оркестър без име...
« -: 08 Януари, 2014, 17:34:46 »
        Ето какво си взех вчера - шаси от Сименс, скала от Тулан, ВГ някакъв, кутия - също. Даже работи!
        Снимката е от Аукцион БГ, нещо не работи сайта" Прикачи".

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
Re: Оркестър без име...
« Отговор #1 -: 11 Януари, 2014, 09:33:59 »
Интересно, от какво ли е кутията ...

Пусни снимки отзад ако не ти е проблем,  да го видим как е събран  :D
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен Лъчо Минков

• Адронен колайдер
« Отговор #2 -: 12 Януари, 2014, 19:28:19 »

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #3 -: 12 Януари, 2014, 20:15:10 »
На първо време завърти ексцентричния басов  Говорител ОТ  БГ Радиошкаф огледално, за да не опира в крайната лампа и му оплети  2 та кабела един около друг.  :D

Захранващия траф Е от/за Мелодия /Орфей, Бил е на куплунг, по мн-тъп начин е махнат куплунга( ,който куплунг много често дава студени спойки и тр. да се презапои 1 път хубаво с почистване, че да му имаш доверие, за това май са го махнали, ама след преработка е мн по-удонбо и подредено с него, ест ако имаш и насрещния)...

Подреждане( скъсяване и сплитане) на таз кабелна салата на захранващите кабели хич няма да е излишна. И ест изолация на всичко с термошлаух, както и прибиране на стърчащите ресистори  в шасито. Един кенетрон от серията на останалите лампи също няма да е излишен ВМесто тоя ЕЗ80 , че се откроява като много нов .

Гледам има и Цокъл за Око, май само това е добре направено от майстора,че не го е махнал...Та да може да му боднеш едно кръгло  или  Руско кръгло с друг цокъл а този да ползваш за кенетрона...
« Последна редакция: 12 Януари, 2014, 20:34:48 от Pichaga933 »

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1986
  • LZ1SWE
« Отговор #4 -: 12 Януари, 2014, 21:00:03 »
МАЛИИИ! Фантастиш устройство!!! Малко да се постегне отзад и е страхотия за хола! Честито!
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен Лъчо Минков

• Адронен колайдер
« Отговор #5 -: 12 Януари, 2014, 21:09:32 »
          Много благодаря за препоръките, на мен също не ми харесват доста неща, ще преместя изх. траф горе, имам ГДР лампа диод на 6 волта , която точно става на на цокъла за окото, имам две руски ИЛ, нови, само ще ми трябва цокъл и разбира се схемата на Siemens 13 W. До преди малко рових и не я намерих. ???
         За съжаление не е вързан и гр. вход, някакъв превключвател е оставен свободно и е увит в найлонче, но следва да се отбележи, че предишния собственик е хвърлил доста труд - направил е наново скалния механизъм и др. неща. 
          Що се отнася до кутията - тя има метални дъги в четрите ъгъла и затапени отвори на предната част, металните лайсни са доста надигнати от винтовете под тях, а самите лайсни са от желязо, може би някога са били поне никелирани.

« Последна редакция: 12 Януари, 2014, 21:33:23 от Лъчо Минков »

Неактивен Лъчо Минков

• Адронен колайдер
« Отговор #6 -: 12 Януари, 2014, 21:11:54 »
МАЛИИИ! Фантастиш устройство!!! Малко да се постегне отзад и е страхотия за хола! Честито!
        Благодаря, точно такава ми е идеята, от снимките не личи, но размерите на кутията са внушителни!

Неактивен Любо Божков

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1654
  • Населено място: с. Ресен общ. В.Търново
« Отговор #7 -: 12 Януари, 2014, 22:54:25 »
SIEMENS 13W SUPER

• Адронен колайдер
  • LZ1SWE
« Отговор #8 -: 13 Януари, 2014, 09:13:42 »
Само дето в тази схема дроселът на захранването е подмагнитващата бобина на говорителя. При самоделката няма такава. С какво е заменена? С дросел или с резистор?

Неактивен Ангел Симеонов

• Квантов генератор
  • Публикации: 819
  • Населено място: Русе
« Отговор #9 -: 13 Януари, 2014, 10:16:20 »
Не ти тябва дросел защото когато трансформатора мрежовия е предназначен за говорител с електромагнитно подмагнитване вади по-високо напрежение и намотката на говорителя компенсира с около 40-50 волта пад върху нея.В случая е използван траф с по-ниско напрежение и ако сложиш дросел или оригинален говорител с подмагнитване като извадиш пада върху намотката ще остане по-ниско напрежение за анодното.Така си е добре но можеш да помислиш за говорител по-сплескан за да не опира в останалите части.Имаше едни  говорители елептични с изнесен магнит.

• Адронен колайдер
  • LZ1SWE
« Отговор #10 -: 13 Януари, 2014, 10:19:41 »
Ами филтрацията?

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #11 -: 13 Януари, 2014, 11:10:32 »
На снимката се вижда, че долу е добавен един голям зелен резистор , той май е вместо дросела. След него може да си нареди Електролити повечко към 470 микро и ето му филтрацията ...

Неактивен Ангел Симеонов

• Квантов генератор
« Отговор #12 -: 13 Януари, 2014, 12:57:45 »
До сега не съм виждал радиоапарат с 470 мкф електролит!!!???Отваряш справочника за вакуумни лампи и някъде по-долу пише за максималния капацитет на всеки кенотрон!Това е за да не се повреди кенотрона от зарядния ток!Пък и да кажа едно просто  правило:1000 мкф за един ампер консумация е предостатъчен за прилична филтрация.По обратния път колко черпи едно лампово радио за аноден ток и от там и стойността на първи +втори електролит!Отваряш схемите и гледаш:първи електролит 32 мкф втори също обикновенно.Или постъпи така:отваряш схемата на едно българско радио със същия като твоя кенотрон и изпълняваш точно.Съпротивлението е от порядъка на 1ком 2 вата.Не откривайте топлата вода! :empathy2:

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #13 -: 13 Януари, 2014, 13:01:53 »
Това го казвам за 2 ри електролит  и си стоя зад думите... Първия не трябва да е повече от 50МФ това е ясно , няма смисъл да се пише.  за втория електролит зад дроела или съпротивлението нямаш ограничение и 470 микро за тоз моно канал ще ти заглуши доста от брума появил се  поради липсата на дросел.

Неактивен Ангел Симеонов

• Квантов генератор
« Отговор #14 -: 13 Януари, 2014, 13:09:23 »
Няма да споря с теб защото е безсмислено.Ако съм казал нещо глупаво моля да ми бъде изтрито мнението ми!Виждам,че има по-знаещи във форума.Сигурно аз съм открил топлата вода. :empathy2:

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |