| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Електрон 738Д  (Прочетена 12796 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Power

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 29
  • Населено място: София
Електрон 738Д
« -: 03 Януари, 2014, 09:40:56 »
Здравейте колеги.Днес получих дълготърсеният от мен модел.Взимам го по скоро за интериор и за чудесен спомен от моето детство.Не работи,човека ми обясни че е бушон или лампа.Не е вкл от 20години.След като чух годините,от това става ясно че трябва да се направи основен преглед.Но при оглед на кинескопа забелязах някой неща ,който ме притесниха.Бях чел тук в една от темите за телевизор Мизия и напукването на кинескопа му.Тук намерих тези следи,според мен са само надрани ,не пукнати на самият кинескоп ,а шината на шийката си се е нацепила.Това нормално ли е и има ли опасност?Аз няма да го ползвам за гледане както вече споменах.Много благодаря за съветите.
Моля Вижте снимките:

Неактивен Power

• Блуждаещ електрон
  • *
Re: Електрон 738Д
« Отговор #1 -: 03 Януари, 2014, 09:42:17 »
 :)

Неактивен Power

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #2 -: 03 Януари, 2014, 10:44:07 »
И не на последно място,за много години!Пожелавам на всички много здраве щастие и успехи във всички начинания! :hi:

Неактивен miroton

• Квантов електрон
  • Публикации: 133
  • Населено място: Пазарджик
« Отговор #3 -: 03 Януари, 2014, 13:31:07 »
Това си е фабрично така,защо не се опиташ да си го направиш.Все пак 1-2 в годината ще искаш да го включиш за 15 минути.

Неактивен Power

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #4 -: 03 Януари, 2014, 15:57:04 »
Много ти благодаря.Радвам се,че е така.Еми аз не разбирам много по телевизионната техника.Ако има някой колега от София,който е спец на драго сърце бих се радвал да го погледне.Разбира се срещу   :drinks:  Все пак техниката си е старичка и трябва да се внимава.Мерак ми е да го видя работещ макар и за 5 мин.Аз съм на кабелна и имам аналогов сигнал.Друг е въпроса че май няма пал декор.Това за мен е е от значение.Поне първа програма на секам трябва да излезне.По думите на човека от който го взех,телевизора не е пускан от 20-23г.Купен е през 1984г и е ползван до  1990г.Практически си е нов...което ме кара да съм супер щастлив.Навремето баба ми и дядо ми са купили два такива..чисто нови ..по спомени от тях по 1500лв за брой от ЦУМ.Но за съжаление майка ми и вуйчо ми са ги изхвърлили още като бях малък...За това държа много на него. :)

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3930
« Отговор #5 -: 03 Януари, 2014, 16:03:01 »
Снимай да го видим  :) .

Неактивен Power

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #6 -: 03 Януари, 2014, 16:30:41 »
Непременно ,голям красавец е.Довечера като се прибера в нас ще го щракна. :drinks: Много запазен екземпляр.Замени ли го за телевизор Сони навремето... :nea:

Неактивен Power

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #7 -: 03 Януари, 2014, 20:32:44 »
Ето обещаните снимки:  :good:

Неактивен Power

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #8 -: 03 Януари, 2014, 20:36:01 »
 :) Соц телевизор в соц обстановка,дядо Мраз,Снежанка...ех все едно гледам времето преди 1989г... :bravo: Красота за окото...

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3930
« Отговор #9 -: 03 Януари, 2014, 20:38:21 »
Браво, красавец е. Мисля, че някога във форума сякаш се продаваше нов такъв кинескоп.

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1057
« Отговор #10 -: 03 Януари, 2014, 20:49:03 »
Вярно е мноооооого лъскав  8)
Престраши ли се да го пуснеш ?

Неактивен Power

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #11 -: 03 Януари, 2014, 20:55:17 »
Благодаря за добрите мнения.Не съм се престрашил още...човека каза че само един път е отварян от негов съученик телевизионен техник.Който му казал че тази тази голямата лампа била проблемна,изтощена ...нещо от този сорт...Гледах някъде да е гърмял черно няма ...поне не видях...гледах бушончетата да са горяли няма..всичките са ОК.Какво да правя?То да не беше лампов по щях да се престраща да го вкл...но като знам че не е пускан от зората на демокрацията и че е имал повреда?Иска ми се но да не стане зле.... :unknown:

Неактивен Power

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #12 -: 03 Януари, 2014, 20:56:43 »
Ето я въпросната лампа..от блока където е Високото напрежение.

Неактивен pana

• Квантов електрон
  • Публикации: 340
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #13 -: 03 Януари, 2014, 21:09:09 »
Една поговорка казва не питай старило а патило. За голямо съжаление аз няма да крия дълбоката си антипатия към този телевизор. Колега остави този пенсионер да си почива .Не си губи времето и нервите с него . Ако искаш пиши ми на лично че желаеш да ти напиша доводите си от които имам тази антипатия . Но съвета ми е остави го на мира.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
« Отговор #14 -: 03 Януари, 2014, 21:10:49 »
6П45С,класика в жанра......................опа Пана ме е изпреварил.Споделям възгледите му.Иначе телевизора си е доста запазен :good:

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |