Та след този временен успех много се надъхах и бях решил да го оставя оригиналдъ...
Почистих лампите от лепенките и ми направи впечатление че от "новия" комплект малко работили лампи, Вместо EF85 е сложена EF89 . Но , нали работи..., краката еднакви, функцията също, какво да ме притеснява. И така работи към 30 мин...
После изведнъж цялото радио замлъкна даже топлото угасна и трафа почна да жужи... Скочих веднага го дръпнах от щепсела.
Извадих лампите и почнах да го паля с по една. първо, кенетрона, после КРайната, После предусилвател.. И радиот светва .. Докато не забодох това ЕФ89.. Пак същата работа- Пълно късо.
Блъсках я малко в масата , и пак я боднах, оказа се, че е отлепила късото и пак бачка, но си е голям риск за трафа. Извадих я от употреба...
Така и така апарата е ОК.
Смених му всчики Електолити с 400В@47uf и не електролитните с полипропилен. Брума избяга.
Тази преработка я правих с еднопътно изправяне и стабилизиране с интеграла на захранването за модула по схемата и указания на Origo. Разлика от трансформаторно отделно, не може да се чуе.
Новите Елимекски модули са по-евтини от тези, които зареждаха преди: Спестени са им 2 електролита, светодиод за указване че модула е включен и ц/к ключ за автономно изключване на захранването на модула...