Близо година чакам за ми падне нещо и хорп,купих два правеца -82 и 8м , съответно неработещи .82 писка при запускане , но не светва? Не знам какво го е споходило но имаше два изгорели транзистора от сивите 2т , след подмяна светна .Имаше и изгнили крачета на два от позлатените епроми , след като им запоих крачета и беъсика си дойде на място.Но при мигане на маркера изпивваше - Щ. Смених видео рома със друг ,който изтрих и записах с дъмп от руски сайт , оказа се повреден и прави точка на - Р .Тук във форума намерих дъмп , но след записа ,маркера не мига - всичко си е наред по знаковия набор.
Със руски позлатен чип от въпросния 8м , който е бил с дъно на 82 , по горе в темата съм го описал, знаковия набор е ок и маркера мига.
Та този руски чип не мога да го прочета като 2716 .бачка на правеца , а с програматора-не
Друтите руски епроми дето е бейсика ги прочетох сас настроен програматор за 2732 и ги копирах на нови епроми - всичко е ок. Знаковия набор - не става! ако някой има читав бин моля да го даде - Помагайте.