Свързващите тръби трябва да са по-дебели, друго важно нещо- най-добре е да се свържат непосредствено до питата . Моят човек не си е направил труда да разрови дреболиите, за да не си усложни живота с някакво евентуално прекъсване в управлението . По отношение на управлението- както съм писал първоначално вътрешното тяло на конвенционалния климатик може да работи самостоятелно .Тъй като при мен то изпълнява спомагателни функции-да поддържа плюсова температура в помещение , където съм настанил цветята за през зимата аз го изключвам чрез дистанционното управление и два-три пъти през деня го пускам докато издуха жегата . Не съм го оставял да работи в автономен режим , защото няма смисъл-помещението е 50 кв. метра , за да вдигне 16 градуса трябва да работи поне 24 часа, при това останалите радиатори трябва да бъдат спрени . Тялото излъчва и без вентилатор. Обезвъздушаването не е проблем- пуска се помпата на най-високата и скорост, затварят се някои от клоновете на системата , за да се пренасочи циркулацията към конвектора, който действително е с по-голямо съпротивление. След като се усети топлия въздух спрените клонове се пускат наново и системата продължава да работи . Не съм слагал обезвъздушител само за него ,вече втори сезон не се е налагало да го обезвъздушавам. Впредвид голямата ефикасност на този вид конвектори и по- голямото им съпротивление е необходим подбор на котел и помпа с подходящи показатели. За пресмятане на телата трябва да се преобразуват BTU в Kwh . Радиаторите в моята, а и в други системи се пресмятат на база 120 вата за кв.метър или 60 вата за куб. метър от помещение в изолирана сграда. Общата мощност необходима за сградата определя мощността на котела. Тъй като стана доста дълго спирам, ако има поставени още въпроси и ако мога ще дам отговори.