| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Ремонт на радио Марек  (Прочетена 16945 пъти)

0 Потреб. и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3930
Re: Ремонт на радио Марек
« Отговор #30 -: 25 Ноември, 2012, 20:14:45 »
Е, не е задължително да се лакирва вътрешността, но и аз съм го правил на някои радиа. Иначе става добре.

Неактивен mano

• Администратор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 1304
  • Населено място: Пазарджик
  • LZ5TA
    • manofoto
« Отговор #31 -: 25 Ноември, 2012, 20:31:13 »
Аз лакирам всички, но този път намерих кутия лак махагон, която не ми трябва и затова стана малко по-червено.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
« Отговор #32 -: 25 Ноември, 2012, 21:55:23 »
Получава се :)

Неактивен mano

• Администратор
  • Адронен колайдер
  • LZ5TA
    • manofoto
« Отговор #33 -: 26 Ноември, 2012, 20:42:40 »
Минах една ръка лак на водна основа цвят Олива. Това беше един от най-светлите в магазина. Попива бързо и бързо съхне. На снимките цвета се доближава до истинския, но не точно. На живо е много по-добре. Първата снимка е с по-истински цветове.

Неактивен mano

• Администратор
  • Адронен колайдер
  • LZ5TA
    • manofoto
« Отговор #34 -: 30 Ноември, 2012, 20:09:35 »
Ето какво се получи.

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 928
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
« Отговор #35 -: 12 Март, 2013, 21:34:48 »
Не разбрах как приключи настройката на Марека и дали тръгна както трябва, но при проблеми като описания- изместен обхват препоръчвам следното: когато е налице схемата се гледа осцилаторната част - най- често триодната част на ECH81.   За едновременна настройка на кръговете - входен и осцилаторен се използва двоен или троен променлив кондензатор- троен или даже четворен ако има ВЧУ ( високочестотен усилвател или усилватели). Междинната честота  се получава като разлика между  по-високата осцилаторна и входната честоти. Тъй като капацитета на променливите кондензатори най -често е еднакъв- всички секции имат еднакъв брой подвижни и неподвижни пластини- за да се получи по- висока осцилаторна честота последователно с осцилаторната част на променливия кондензатор се включва додълнителен постоянен  капацитет, койтио се нарича падингов кондензатор или просто падинг. Загубата на капацитет или промяна вследствие изменение качеството на диелектрика е най -честата причина за този ефект. При Марека  видях че е 390 пикофарада. Макар , че най- често е слюден годините си казват думата . Написаното е валидно и за болшинството осцилаторни схеми.

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 928
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
« Отговор #36 -: 12 Март, 2013, 22:00:01 »
По въпроса  за сваляне на лака- особено при Мареци ,Дружби,Септемврийци и др. Аз действам напълно ръчно- без шлайфмашини, макар че ги имам. Избирам парче строшено стъкло с леко изпъкнала елипсовидна форма. По-ефектно действа строшеното стъкло, иначе можете с елмаз да си режете колкото ви са нужни .Няма  по-ефектен и по- ефтин инструмент от стъклото. Без преувеличаване за половин час смъквам лака на Марек и даже на Дружба , която е по-засукана като форма. Щом се изхаби стъклото трябва да се смени ,за да не почне да драска дървото. Трябва да се внимава да не се престърже фурнира, защото понякога е много тънък. След това се минава леко с шкурка 100-120 и след това с 240-320.  С мокър парцал се прекарват всяка от страните и след това отново леко с 320 и накрая водна800-1200 насухо. Друга хватка - за качествено изтъркване без остатъци от лак в краищата на страните- както е примерно при Дружба- сгъва се шкурката на две и се взема тънка шпакла от комплект китайски с подходяща ширина.Шкурката се движи с помоща на шпаклата и тъй като е твърда се сваля лака без остатък. Аз използвам  Сикенс на водна основа, верно че е много скъп-40лв .Сега съм купил чешки-Хелиос - и също е много добър.Четката се мие лесно ,няма миризми.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |