| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Изграждане на домашен усилвател.  (Прочетена 11175 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ricarq

• Квантов електрон
  • Публикации: 432
  • Населено място: Габрово
Re: Изграждане на домашен усилвател.
« Отговор #15 -: 06 Декември, 2013, 20:50:12 »
И без регистрация може да се тегли,изчакай няколко секунди. В datasheet дават,че гълта 4A ток,имам траф 220/24волта,но го направих на 12V,питах на чичо ми,който е бобиньор и ми каза,че 5A без проблем ще ги държи,като видя трафа. Имам един кондензатор от тв Мизия  :D 4700uf/63V, ще купя и един 5000uf,в паралел и готово  :D :D

П.П: Сега видях 5,5А най-много може да глътне. Абе трафа ще го кара,аз съм карал цялото радио с него :D

А защо не ползваш оригиналния траф на уредбата ? Нещо повреден ли е ? И защо не използваш оригиналните филтърни кондензатори  ами мислиш да слагаш други?

До колкото схващам идеята ти като ползваш само усилвателната част  от CD-то искаш да си спретниш усилвател в друга кутия .  Но имай в предвид , е освен филтрирано е препоръчително захранването и да е стабилизирато , примерно със стаб. 7812. Най-добре е и ако захранването на CD-то е на отделна платка да използваш направо нея а не да си играеш да правиш ново. Но ти си знаеш. Снимай всичко и качи снимките в форума . Така най-добре ще ти помогнем - най лесно ги качи в www.prikachi.com и копираш  линка тука в опцията за снимки -  втория от ляво на дясно горе

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
  • Населено място: София
« Отговор #16 -: 06 Декември, 2013, 22:33:54 »
Щото донора му е Авто ЦД
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен eset2

• Квантов електрон
  • Публикации: 349
  • Населено място: Стара Загора
« Отговор #17 -: 08 Декември, 2013, 18:43:36 »
Ricarq: Това са авто CD-та,за това си бия главата. ??? ???

Намерих една програма,за изчисляване на мощността чрез измерване на магнитопровода. Програмата изкара трафа малко над 200W.
Какво измерих аз:
Проводник първична Ф1мм.
Проводник вторична Ф2мм.
Маса:3.5Кг.
Размерите на магнитопровода ще ги видите на снимката,която съм снимал и резултата от програмата. Трафа също съм го снимал.

https://imageshack.com/i/m9e8akj

П.П: Забравих да вида диодите какви са. Най-вероятно пак ще трябва да развия няколко навивки от вторичната,защото с 10000uF филтрация,ще се вдигне с 6-7 волта напрежението и ще стане към 22-23V.

КД2007
« Последна редакция: 08 Декември, 2013, 18:56:32 от eset2 »

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |