Наистина тръпката да притежаваш соц. возило е голяма,но няма какво да се лъжем отдавна мястото им е по музеите и ретро ралитата
Предварително се извинявам, че се намесвам, но не съм съгласен и със твърдението, че съвременните автомобили са "цвете"!
Напритив! От две години карам Форд Транзит, и мога смело да кажа, че е пълен боклук като автомобил!
Едва ли има автомобил с толкова проблеми и който виси по сервизите от някой производство на GM
(Great Mistake) е превода струва ми се ...
И обратното, имам няколко ретро автомобила, единият от които е WV 1200, ползвал съм го 7 години за семейна кола, понеже по стечение на обстоятелствата друга нямах. През това време по автомобила съм сменил само .... гуми и масло! За тези 7 години автомобилът е минал 300,000 км - не искам да коментирам повече! Семейният автомобил на родителите ми е бил Москвич 2140Д - Ловешко производство, за цялото време което са го ползвали не помня да е имал проблем.
Продадоха го за по-престижна кола - Форд Таурус. Същият се движи "цели" две години и след това замина скоростната кутия...
Нямам нищо против новите автомобили, но за пустинните условия на това което е останало от България, единственото решение гарантиращо спокойствие е офроудър, за съжаление обаче доста малко хора биха могли да си го позволят.
Колкото до автомобилите на бившия СССР, те са предвидени за такива условия. Не съм съгласен и за индустрията на Русия. Това, че ние не получаваме качествените неща които се произвеждат там, не значи, че няма! Не става дума за оръжие, а за апаратура за производство и научна апаратура. Сам по себе си факта колко време руските орбитални станции изкарват на служба, и имат успешни мисии е достатъчен.