Идеални неща на този свят няма , положението в България преди 9 IX макар и да не съм бил роден тогава но е било същото както и сега - глад и постоянно стачки и протести по митинги. Просто ние Българите сме малко лукав народ , повечето ос като почне да им се развива бизнеса и ни дотрябват хора все гледаме да минем "метър" , с една дума за всяко нещо сме свикнали да търсим "далаверата" и завиждаме на другия , нещо от което да имаме лична изгода но явно сме забравили , че робството от давна е отменено и човешкия индивид не е стока и не бива да се третира като такава . А в държавата цари хаос и анархия. Всеки е гледал от Вас филма "Капитан Петко войвода" , помните ли какво става с войводата след Освобождението , още от тогава се изявява наший Бай Ганьо. Но най-големия факт да послужи за пример , ако още се съмнявате е Българин да е в чужбина и да се обърне за помощ от друг нашенец , а от това най-боли.
Солиализизма претърпява крах макар и да не е наш патент но все пак спомнете си за този строй :
1) Безплатно беше здравеопазването , нямаше потребителски такси , операциите бяха безплатни
2) Образованието е беше безплатно - не съм плащал за учебници аз лично от 1 до 8 клас . А сега един учебник по география за 6 клас е 20 лв. !
3) Работа имаше за всички
4) 70% от стоките за бита си бяха Български - телевизори, радиоапарати , грамофони и касетофони , хладилници , ел- отоплителни уреди , а сега над 70% са китайски
Недостатъци : всеки трябва да съблюдава някакви закони , не можеш да си правиш каквото искаш