Колега „SOTON” предложи нещо което го нямам като довоенен български радиоапарат в сайта ми ************ и може и по бързо да си купиш мечтаната кола – не се подигравам, просто за това което търся се намират и пари все още.
Както писах и в другата тема купувам независимо от състоянието стига да е българско довоенно радио което го нямам, както може и на части защото понякога ми попадат и само кутии които трябва да се запълнят в един момент – не можем да им се сърдим, че било цигани или някой друг ги е раздробил на части - и професионални техници познавам които също ги разглобяват на части и после даже не могат да намерят кое къде са сложили.
За пример – търся шаси за Арена радио, говорител за Кингстон и каквото се сети друго човек - доста неща има подменени, а благодарение на колега от форума на който съм му изключително благодарен имам оригиналните каталози на продаваните радио части и консумативи преди 9-ти и оттам определям донякъде кое е оригинално за него време и кое е подменено впоследствие.
Можете да ми пишете на имейла dzarev@yahoo.com ако имате нещо излишно.
Мога само да напиша, че всички радиоапарати както и Операта се радват на „добро здраве” в България са и не събират прах в някой мазе – все пак и това е част от нашата позабравена история и трябва да им отделим подобаващо място особено ако има възможност човек.