на капака на моето радио са посочени DK21,DF21,DBC21,DL 21, а реално лампите са DK21,DF22,DAC21,DL21. DF21 и 22 са с един и същи цокъл, разликите в параметрите са минимални, основните са че 22 има два пъти по голям подгревен ток и че иска отрицателно преднапрежение на първа решетка, каквато верига в схемата няма, дали е сменяна в последствие, или заводски е пльокната като заместител - божа работа. DBC21 и DAC21 се различават отново по отоплителен ток, и естествено по втория диод, който в случая не се ползва, така че могат да се ползват и двете. Под шасито няма следа от интервенции, та смея да мисля че схемата е достоверна. ще се опитам да попълня още от липсващите стойности на елементите, като ползвам огледалце и фенерче, без стойностите на кондензаторите, настройващи кръговете, те са от тип "цилиндър в цилиндър" без означения, и ще останат неизвестни. тия дни мисля да се опитам да събудя скенера, не съм го ползвал от 2008
и ако успея ще дам и по прегледна версия.
да сме живи и здрави да ми остане време, искам да начертая и монтажна схема.
продължавам да търся говорител
с мембрана 17.5-18 см за донор на мембрана, набавих си един с 16 см, но мембраната е леко малка, става за зор-заман, ама засега няма да го унищожавам, ако изскочи от някъде по-подходящ.
кутията е общо взето напълно подлепена, импрегнирам я с разреден лазурен лак и я подготвям за черната боя. стана невероятно симпатична с махагонов оттенък, чак ми е жал да я боядисам, но какво да се прави