здравейте, това е първият ми пост, казвам се сашо и съм от софия.
имам нужда от малко съвети от препатили по повод желанието ми да реставрирам една моя находка.
лятото докато се разхождах из една забравена от бога махала на едно родопско село се промъкнах в рушащата се сграда на училището/магазина и се натъкнах на очевидно доста старо радио от непознатата за мен марка туланъ. доста след това чукнах в гугъл да разбера с какво съм се сдобил, и естествено очите ми станаха на палачинки.
дотук с общите приказки, сега към конкретните проблеми, а те са 3 - кутията, говорителя и захранване.
- кутията като цяло е със запазена структура, но шперплата се е разслоил на места, и мислех за подлепване с поразредено ц-200, импрегнация с лазурен лак преди боядисването в оригиналния черен цвят. дали да използвам кит на "измишените" места или да възстановявам с парчета дърво?
на прав път ли съм или има по-свестни методи да постигна целта?
- говорителя. около 1/4 от мембраната също е изядена от мишки, имате ли идея как да я заменя с максимално подобна?
- захранване. няма да се заигравам с набавяне на купища батерии. ако някой е правил подобна манипулация интересно ми е доколко е капризно такова радио към филтриране на мрежовото захранване, т.е. нужно ли е отоплението (1.5 или 2 в.) да е стабилизирано, и анодното захранване ( 90-100 и нещо) или грец схеми и C-l-C е достатъчно?
ще съм благодарен за всякакви идеи