| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Правец 8М - проблеми с клавиатурата  (Прочетена 3642 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен jorsto

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 56
  • Населено място: София
Правец 8М - проблеми с клавиатурата
« -: 29 Октомври, 2013, 21:49:27 »
Здравейте,

Имам Правец-8М, но за съжаление имам проблеми с клавиатурата още откакто го купих.

1. Имам счупен бутон на лявата стрелка

2. Като пусна компа и започва да реагира все едно е постоянно натиснат ENTER...курсора върви надолу, а ] вървят нагоре...и нищо друго не може да се въведе. При натискане на RST това спира, докато е натиснат бурона RST, като се пусне и пак тръгва.

Според мен е повреден и бутона ENTER. Моля помогнете с инфо или ако някой може да помогне хардуерно ;)

Неактивен TheHungry

• Квантов електрон
  • Публикации: 478
  • Населено място: Пловдив
Re: Правец 8М - проблеми с клавиатурата
« Отговор #1 -: 29 Октомври, 2013, 23:56:34 »
Можем ама си ми малко далече , ако имаш път към Пловдив заповядай.

:drinks:
"I really do like SOLDERING as my programming language."  Bob Pease

Неактивен Ангел Симеонов

• Квантов генератор
  • Публикации: 819
  • Населено място: Русе
« Отговор #2 -: 30 Октомври, 2013, 09:47:19 »
Допускам счупена магнитна ампула и дава на късо.Провери на ом.

Неактивен Ricarq

• Квантов електрон
  • Публикации: 432
  • Населено място: Габрово
« Отговор #3 -: 30 Октомври, 2013, 10:03:22 »
АМисля , че клавиатурата трябва да е вградена в компютъра. Според мен най-вероятно не е от бутона , а по-скоро да е да се е повредил някой чип. Бутонът е изключено постоянно да задържа  ако не е на лице някаква механична повреда естествено. Те тези бутони какви са ? Ако искаш пробвай да прекъснеш веригата към този бутон

Неактивен Gabo

• Собственикът на Sandacite.com
  • Администратор
  • Квантов генератор
  • Публикации: 649
  • Населено място: Пазарджик
    • https://www.nesiprav.com
« Отговор #4 -: 30 Октомври, 2013, 14:50:28 »
Бутонът е изключено постоянно да задържа  ако не е на лице някаква механична повреда естествено. Те тези бутони какви са ?
Те тези бутони, както казаха и колегите по-горе са РИД бутони / с рид ампула и магнит/ и като нищо някой як в ръцете може да е счупил ЕНТЕР-а от натискане.
Не е лошо обаче да се извади ВНИМАТЕЛНО лентовият кабел за клавиатурата и да се провери за прекъсване.

Неактивен TheHungry

• Квантов електрон
  • Публикации: 478
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #5 -: 30 Октомври, 2013, 17:25:43 »
>>>>>>Не е лошо обаче да се извади ВНИМАТЕЛНО лентовият кабел за клавиатурата и да се провери за прекъсване.

За "внимателното" съм съгласен , но ако е прекъснал кабела няма да се държи така ( клавиатурата работи по фронт и и автоматичното повторение го прави клавиатурата а не компютъра ) така че по-вероятно счупена ампула .

За да се убедиш какво е просто изкарай ВНИМАТЕЛНО куплунга на клавиатурата и пусни компютъра ако не натиска вече Ентер значи е клавиатурата иначе е интересно.
"I really do like SOLDERING as my programming language."  Bob Pease

Неактивен RETROTRONICS.info

• Квантов електрон
  • Публикации: 335
  • Населено място: София
« Отговор #6 -: 30 Октомври, 2013, 19:35:38 »
Не е задължително ампулата на рид контакта да е счупена. случва се контактите да са залепнали. В този случай многократното натискане на клвиша може да помогне.
Добре е както е предложено по-горе да се провери с уред.

Неактивен lz1tka

• Квантов генератор
  • Публикации: 596
  • Населено място: Костинброд
« Отговор #7 -: 01 Ноември, 2013, 18:17:13 »
Здравейте,

Имам Правец-8М, но за съжаление имам проблеми с клавиатурата още откакто го купих.

1. Имам счупен бутон на лявата стрелка

2. Като пусна компа и започва да реагира все едно е постоянно натиснат ENTER...курсора върви надолу, а ] вървят нагоре...и нищо друго не може да се въведе. При натискане на RST това спира, докато е натиснат бурона RST, като се пусне и пак тръгва.

Според мен е повреден и бутона ENTER. Моля помогнете с инфо или ако някой може да помогне хардуерно ;)
Имам клавиатура  съдържаща магнитни бутони и рид ампули.Вероятно от правец 8м.Ако нещо ти трябва пиши на ЛС.Предпочитам да помогна на "колега" отколкото да се чудя кога ще ми потрябва.
73!

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |