Какво за ламбите?
deniz5612
Пълноправен потребител
Публикации: 150
Град: Перник
« Отговор #93 -: 23 Януари, 2013, 21:21:21 »
ЦитатПромениПремахни
///С механиката и кутията има проблеми , но са решими от мен , най-важното е че електриката е в ред
Предишния чорбаджия го е смазвал , а на шасито пише че не трябва . Поради това - мисля - ремъка е много разтегнат . Специфичен е - Те образен///
Дааааа , ама не , след 15-тина минути се яви брум и контролната и индикаторната лампи почнаха да светят по-слабо , силата на звука падна почти наполовина а от челото ми почна да се стича някаква солена течност От запис от друг магнетофон установих че върти по-бързо и лентата плува нагоре надолу ! Благодарение на сервизното от Божичко , забелязах че водача преди главата липсва /направих нов /, главата шлайфах и полирах и пренаредих цялата механика по скицата / имаше много преправки / ноооо върти по-бързо и това си е ! Тъкмо се каних да досаждам на Божичко дали има електронно регулиране на оборотите и забелязвам че вала на ротора в работната му част с една гумена ролка е нещо ТЦЕ КАК ТРЕБЕ Ахмакът му с ахмак , надянал едно прозрачно шпаге , което увеличава диаметъра с почти два мм. Вероятно така е решил да увеличи натиска по поредицата от колела , и си е слушал само записи направени на тази машинка ! Махнах го и оборотите заспаха , азимута нагласих , пренавиването и в двете посоки нагласих , ама с брума и силата на звука кво да прая , като със слабите тоци съм ич !?
Почесах си куфалницата , и тъй като от Вас често съм чел коментари за старите електролитни кондензатори , реших че там ще да е причината . Ноооо не зная кой , та захванах всички , пък и един приятел изрази такова мнение . Та те - снимките след индикаторната лампа
https://plus.google.com/photos/112689839263995608211/albums/5836374170647918977/5836374489047737730?authkey=CJiw0dy95K3uAQСега свири силно , чисто , записва идеално , пренавива идеално - остана проблема с контролната и индикаторна лампа . Ако някой има идея , да помага
« Последна редакция: 23 Януари, 2013, 21:25:59 от deniz5612 »