С голямо внимание наблюдавам темите във форума , и особено колекциите , а най-вече реставрациите ! Лека полека набирам смелост да покажа и мои напъни в тази област , все пак скоро ще навърша година тук !
Първо се спрях на СЕПТЕМВРИ - макар че съвсем не ми е първия - който заработи благодарение на NIKP
Купих го от този форум . Голям проблем ми бе скалата , и като не можах да отпечатам наситено млечно резедаво , минах на този вариант . Когато попадна на читава скала , може да променя визията , или пък да го оставя в този вид , та след още 50-60 години , като попадне в ръцете на някой запалянко , да отвори тема в подобен форум / пък дай Боже същия / като МАНО - КАКВО Е ТОВА РАДИО
https://plus.google.com/photos/112689839263995608211/albums/5809617376714040881/5809617377918044770nikp
Имам 2 радиоапарата TESLA 606A
Единия го подарявам на DENIZ .Радиото е със забележки по външния вид-най вече отлепен фурнир.Видял съм някой от реставрираните от него приемници-СЕПТЕМВРИ,МАРЕК,КОМСОМОЛЕЦ... великолепно изпълнение.Не се съмнявам ,че и тази TESLA като попадне в неговите ръце ще стане такава.
Eто една снимка на 4-и TESLA
TESLA 606A-2 бр.
TESLA TYP 455
TESLA T 516A
deniz5612
Спама не ми пречи , дори коментарите ще са ми полезни ,а с индикаторните лампи ми е голям проблема . До сега са ми продадени 6 , които са само джамове . Някой бе писал че ги рециклира или там как се казва , като при кинескопите , даже имаше и клип с руско и негово изпълнение . Едно врабче ми каза че Милен е добре с тези лампи На два приемника съм ги заменил с имитация , направил съм книжен цилиндър от принтерна фото хартия , вътре призмичка и зелен диод с концентрирана светлина . Ще покажа по- на там , прилично е но само свети ,и е много близо като цвят и ефект . Мано да каже от де взе тия стегички , не винтовите , а другите
МАЙ СТРУПАХ НЕЩАТА
!!!
Промених малко заглавието , но то е защото вероятно ще има и апарати които ще отидат директно на рафта , без да ги чъчкам / дай Боже по-малко такива /
Надявам се да съм избрал правилното място на темата ми , а тя те- първа ще набъбва тъй като съм съвсем начинаещ