0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Това е така,но не е болка за умиране.Става за преработка,проблема е че текстолита на който е направена платката е с ниско качество.Може да се наложи да се направи нова платка с по тънки писти за да се намали началния капацитет.Там знаеш всеки пикофарад е от значение .Общо взето какво се прави съм писал,първо се намалят капацитетите на кондензаторите 32,33 и 54 от 8.2 пкф на 5.6 до към 4.3 пкф.Колкото се наложи хетеродина да покрива от 97.7 до 118.7 с леко припокриване на обхвата.Ако се наложи се намаля бобината 44.Обикновенно се налага да се намали около 1-1.5 навивки,Докато хетеродина не се вкара в диапазона 97.7 до 118.7 мхц всякаква друга преработка е безмислена.Когато това се направи може да се пристъпи към пренастройката на втория кръг на увч,елементи 29 и 30.Първо се намаля кондензатора 30 до стойност от около 8,2 пкф после се пробва с 29 с намалена 1 навивка дали се пренастройва по целия обхват като следи отстоянието от хетеродина на - 10.7 мхц.Когато това се получи се пренастройва входния кръг,елемент 17 се намаля на 12 пкф да е в средата на диапазона.Някъде около 100 мхц.Желателно е преди това лампата ECC85 да се смени с нова защото ако е стара и с влошена емисия може да не иска да генерира над 100 мхц.Това е накратко
Този УКВ блок не е ли същия като на Акорд102?Че ако е така и мен ме интересува преработката описана подробно и с картинки, като за първокласник, защото съм такъв в този вид техника
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ
Партньори: | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |