Такова измерване със станциите е неточно, защото самите те не са с еталонна сила на сигнала на мястото където си ти. Проблема е че с конструкцията която си направил си увеличил диапазона на изменение на хетеродина, тъй като неговата честота я виждаш в явен вид, но същите мерки за увеличение на диапазона на изменение трябва да се вземат и за кръга в анода на първата половинка от лампата (УВЧ).
Напъно съм съгласен.
Предлагам тази преработка като база за по нататъшни творения от вас. Аз засега съм доволен от резултата. Все пак досега никой не беше покривал целия обхват с този модул и с това се гордея
.
Сега се вижда как в долната част на обхвата имаш по-добро спрягане от колкото в горната, може с донастройка да изместиш спрягането да е добро в средата или в горния край,
Спрягането е направено на 103.7 Mhz ZRock. Ето ви и чуденка, как така е спрегнато в горния край, а в долния е по чувствителнно.
а това на слух без никакви уреди няма как да стане.
Имам няколко мултицета, капацитетмер, осцилоскоп, честотомер от стар автокасетофон и много търпение.
С каква антена са измерените напрежения ?
Чува ли се някакъв сигнал от други предаватели, освен пловдивските ?
Пробвай с промяна на броя на навивките на входната бобина, вместо с навивки запоени на късо.
Измерванията са направени с
антената на покрива, която направих за средни вълни.
Обърнете внимание на разположението на работилницата ми и чуденката ще се разплете малко.
Описал съм всички радиостанции които хващам.
Тук е описано коя станция от къде се излъчва и колко мощен е предавателя
Пробвай с промяна на броя на навивките на входната бобина, вместо с навивки запоени на късо.
Не ми се занимава за сега. Може би някой друг колега.