Късно видях темичката, та офтопик да се включа...
Ингилизите баце, специално на тема колекционерство, са по откачени и от руснаците. Само че!
1. Много рядко някой да се хване да реставрира и ремонтира като нас - подомашному, имат си работилници където дерат немилостиво. ( според мен си го заслужават )
2. Имат си някакъв закон за колекционерите, и като цяло техния статут е уреден законово.
3. Битак си имат! не по-малък, и не по-лош от нашия. Вярно няма мангасари, и като цяло се предлагат неща годни за употреба и не изравяни от контейнерите или бунищата. Като цяло това което се предлага е предварително почистено(изпрано), и предварително огледано за дефекти и т.н.
4. Това което колегата е описал, си е т.нар. гаражна разпродажба, където семействата разпродават неща нарочени като вече ненужни, като по този начин си докарват по някой "weekend" лев.... опа! Паунд.
Като цяло, народопсихологията на англичани/американци, е доста по-различна от нашата, и трудно може да се сравни това което правим ние и това, тяхното хоби...
п.п. Всъщност, това тразисторче го имам и аз, само че не можах да разбера, на картинките е показано със батериика 9V, а при мен работи на 6V, с пластмасов държател за 4 батериики R6.
п.п.п. Не можах да разбера само... може би и аз да бъбря кофти ингилизкия ама ...
car - автомобил
but - доколкото ми е известно е задник ...