| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Посещение на карбут  (Прочетена 12672 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
  • Публикации: 630
Посещение на карбут
« -: 05 Септември, 2013, 08:39:00 »
Не можах да ги разбера тия англичани!Гледаш англичанката ,добре гледана жена на средна възраст,паркирала на карбута БМВ произведено 2012 извадила всякакви домашни джунджурий-стари пъзели,обувки,картини,дрехи и други пособия които вече не са нужни и ги продава за по един паунд.Явно не го правят с цел лично облагодетелствуване в големи размери.Аз лично си купих едно радио марка PYE произведено около 1960 г.Ще му направя снимка ,и ще задоволя вълчите ви колекционерски апетити .Транзисторно е,но английския отворко развил едно болче на високоговорителя и го съсипал.Иначе радиото тръгва и с комунистически високоговорител .Няма да го продавам.

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3930
Re: Посещение на карбут
« Отговор #1 -: 05 Септември, 2013, 08:45:50 »
Разбира се, целта на хората е не да печелят, а да се "отърват" от старите си вещи без да ги хвърлят на боклука и ако може да бъдат отново в полза някому. Въпрос на култура и народопсихология. Честито за радиото  :good: .

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
« Отговор #2 -: 05 Септември, 2013, 09:00:41 »
Нужна ми е помощ.Снимките са на декстопа.Как да ви ги покажа?
« Последна редакция: 05 Септември, 2013, 09:05:56 от chav_chav »

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
  • Публикации: 577
  • Населено място: Благоевград
« Отговор #3 -: 05 Септември, 2013, 09:30:31 »
ЧАф-Чаф ...качи снимката в сайт за споделяне ,копирай УЕБ адреса на снимката , избери опцията "вмъкни изображение", пасте там адреса и си готов :drinks:
междупрочем какво е това "карбут", бит пазар ли е или гаражна разпродажба ?

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
« Отговор #4 -: 05 Септември, 2013, 09:54:10 »
Става дума за Англия.Car-кола, бут-багажник.С една дума тяхния битак.Различава се много от нашия битак.Там масата от продавачи изнасят лични вещи ,които не им трябват и ги продават за дребни суми,само алъш-вериш да става.Прекупвачите са малко,а братовчеди -няма.Сега ще опитвам да ви покажа снимките.Какъв е тоя сайт за споделяне?

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
« Отговор #5 -: 05 Септември, 2013, 10:33:19 »

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
« Отговор #7 -: 05 Септември, 2013, 13:04:12 »

Неактивен regreed

• Квантов електрон
  • Публикации: 453
  • Населено място: Анкх-морпорк.
  • Пустиняк и дърт темерутин
« Отговор #8 -: 27 Октомври, 2013, 07:01:28 »
Късно видях темичката, та офтопик да се включа...
Ингилизите баце, специално на тема колекционерство, са по откачени и от руснаците. Само че!
1. Много рядко някой да се хване да реставрира и ремонтира като нас - подомашному, имат си работилници където дерат немилостиво. ( според мен си го заслужават )
2. Имат си някакъв закон за колекционерите, и като цяло техния статут е уреден законово.
3. Битак си имат! не по-малък, и не по-лош от нашия. Вярно няма мангасари, и като цяло се предлагат неща годни за употреба и не изравяни от контейнерите или бунищата. Като цяло това което се предлага е предварително почистено(изпрано), и предварително огледано за дефекти и т.н.
4. Това което колегата е описал, си е т.нар. гаражна разпродажба, където семействата разпродават неща нарочени като вече ненужни, като по този начин си докарват по някой "weekend" лев.... опа! Паунд.
 Като цяло, народопсихологията на англичани/американци, е доста по-различна от нашата, и трудно може да се сравни това което правим ние и това, тяхното хоби...
п.п. Всъщност, това тразисторче го имам и аз, само че не можах да разбера, на картинките е показано със батериика 9V, а при мен работи на 6V, с пластмасов държател за 4 батериики R6.
п.п.п.   Не можах да разбера само... може би и аз да бъбря кофти ингилизкия ама ...
            car - автомобил
            but - доколкото ми е известно е задник ...  :unknown:
Омраз!

Неактивен ian

• Квантов електрон
  • Публикации: 248
  • sandacite@abv.bg
« Отговор #9 -: 27 Октомври, 2013, 07:59:48 »
boot - багажник

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3930
« Отговор #10 -: 27 Октомври, 2013, 09:53:10 »
Така е, народопсихологията е друга, наистина, ние изравяме нещо от боклуците, от мазето, тавана или от плевнята и му слагаме нереална цена  :( :
 http://auction.bg/item.php?id=1553280

Неактивен Vladislav

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 94
« Отговор #11 -: 27 Октомври, 2013, 11:14:02 »
Е, подобни сравнения са опростени, защото светни хора има и при нас, а мошеници има и при тях. Но съм забелязал, че за българите е характерно, че като отидат в чужбина независимо за какъв период от време, започват да солят речта си с недобре разбрани и неправилно произнасяни (като например несъществуващата думичка "карбут") чужди думи.

Неактивен regreed

• Квантов електрон
  • Публикации: 453
  • Населено място: Анкх-морпорк.
  • Пустиняк и дърт темерутин
« Отговор #12 -: 27 Октомври, 2013, 17:10:52 »
Така е, народопсихологията е друга, наистина, ние изравяме нещо от боклуците, от мазето, тавана или от плевнята и му слагаме нереална цена  :( :
 http://auction.bg/item.php?id=1553280

:bad: Блякс...  Тоя или е луд или турбо-нагъл!
Всъщност, не луд тоя дето яде баницата .... :nea:
Омраз!

Неактивен Лъчо Минков

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1130
  • Населено място: София
« Отговор #13 -: 27 Октомври, 2013, 19:30:38 »
       Тая цена няма кой да даде, но ми прави впечатление, че най-вече Орионите са предпочитани от дървоядите :flag_of_truce: сигурно ги правят от някакво много вкусно дърво.
Имам три Ориона и единия е добре прояден.

Неактивен Vladislav

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 94
« Отговор #14 -: 27 Октомври, 2013, 21:28:43 »
Някъде бях чел, че шеллакът е вкусен за дървоядите, защото е естествено вещество, докато някои синтетични лакове може да предпазват дървесината от тези гадинки. Но всичко зависи от съхранението, разбира се. Ако радиото е държано във влажно мазе с дървояди, вероятно и с отрова да е намазано, пак ще го наядат.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |