Пак този прословут азимут!
Докога ще предъвкваме тази тема? "Имам найсет дека и азимутът съвпада на всички" Ами азимутът зависи и от вида касети, вида ленти, възрастта им, броя просвирвания, кога слушаме, на колко ракии сме...
В някои машини си има копче за азимут на възпроизвеждащата глава, други са сложили автоазимут при запис, на трети не им пука - знаят че "майсторите" ще въртят бурмите на поразия...
Та, спокойно! Ако искате да слушате стари касети няма избор - въртене му е майката.
От мен за финал финалисимо
За предъвкването, ако е мезе няма да е лошо да го предъвчем по веднъж още.” Имам найсет дека и азимутът съвпада на всички”
ДА и СЪВПАДА!Коментирам записвани касети с десетина различни декове за студийна фонотека!
Както и имам „найси”видове касети(няма да цитирам бройки)C45,C60,C90,C120 нормал,хром диоксид,ферохром,метал, на различна възраст ,от почти всички познати производители.Слушам си ги с удоволствие и никога, ама никога не ми се е налагало да въртя “бурмите”на класните декове!Мога да те уверя,имам касети на 25г.,просвирвани са стотици пъти и все още са живи отвсякъде-механично и аудио!
А „майката на прословутият азимут” е прецизноста на механиката! Мисля че няма нужда да се впускаме в детайлите!
За авто азимутите -там електрониката си знае работата и за рекърд и за плей,няма начин за намеса!
Съгласи се, такива машини не са за кръжока „Направи си сам беля”!!
За прослушване на касети от пазарски вид,от приятели и разни фабрични, разликите в азимута са море,тогава незбежно прибягваме до „бурмите”!
Аз лично, ползвам дек Nakamichi BX2,доказан певец, като осъдено„черно бакърче”-единствено там играе отверката.По въпроса „какво слушаме,на колко ракии сме”??- работата е ясна..ех, какви времена бяха :drinks:Всичко това е написано с приятелски чувства