| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Въпрос за цифрова телевизия  (Прочетена 9680 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pana

• Квантов електрон
  • Публикации: 340
  • Населено място: Пловдив
Въпрос за цифрова телевизия
« -: 12 Юли, 2013, 15:43:16 »
Въпросът е по отношение за предавателите в Пловдив . Колко предавателя и на кои канали се излъчва цифров сигнал в Пловдив. Разбира се той засяга повече колегите от Пловдив.

Неактивен Gabo

• Собственикът на Sandacite.com
  • Администратор
  • Квантов генератор
  • Публикации: 651
  • Населено място: Пазарджик
    • https://www.nesiprav.com
Re: Въпрос за цифрова телевизия
« Отговор #1 -: 12 Юли, 2013, 16:02:17 »
Мисля, че данните посочени във Wikipedia дават много добра информация не само за Пловдив, но и за цяла България.
Дадени са и честоти и мултиплекси и всичко :)

Неактивен peppone1

• Квантов електрон
  • Публикации: 109
« Отговор #2 -: 12 Юли, 2013, 16:03:34 »
Сега, като пуснах автоматично сканиране, запаметява 8 програми плюс 4, които се повтарят. На тях не изписва името на програмата, а Program 1,2,3,4. Явно те са от съседните градове. Това уж беше много просто-кабела на телевизора от едната страна, кабела на антената от другата. После се оказа, че не става, и трябвало да има модулатор, сега пък трябва да сваляме таблици от интернет за да си нагласим програмите. Явно тези декодери са недодялани, щом не можеш да си избереш региона, в който ги приемаш. Как ще се оправи един пенсионер с тези сложни работи.
« Последна редакция: 12 Юли, 2013, 17:06:16 от peppone1 »

Неактивен pana

• Квантов електрон
« Отговор #3 -: 12 Юли, 2013, 18:09:59 »
 E някои такива пенсионери като мен ще се оправят . Но питам заради друг такъв. Аз му поставих едно сега се е паникьосал май няма излъчване. Но тук в Пловдив има един предавател на вр. Ботев той си излъчва аналагова БТВ неговия канал е 24 и доста ретранслатори. На Копривките  Сахат тепе  те дали излъчват цифров само бог знае .Ако имах такова чудо при мен щях да съм наясно но нямам. При мен кабелната е цифрова и не ми трябва. Но когато го поставях само го пробвахме в магазина и като го сложих то си помнеше и веднага си тръгна. Сега няма сигнал и се е паникосал. Би трябвало в режим на търсене ако има няколко предавателя да ги покаже.

Неактивен peppone1

• Квантов електрон
  • Публикации: 109
« Отговор #4 -: 12 Юли, 2013, 20:53:57 »
Ами при мен хваща всички 8 програми плюс 4, които се повтарят и са на 25 канал, който отговаря за Пловдив, но в таблицата не се повтарят, явно и те се излъчват в Пловдив, щото от другите градове не ги хваща, освен ако не си в някое село на границата на региона, а по-рано ги нямаше, може да са пробни излъчватели и по-късно да пуснат нови програми на тяхно място. На първия етаж съм и антената съм я направил от дебела медна жица, като кръг и съм я сложил хоризонтално на секцията. Антената се обръща на 90 градуса, при аналоговата пробвах с един диск вертикално, а при цифровата трябва да е хоризонтално и с цял коаксиален кабел без свързващи букси или сплитери. Но чак пък нищо да не хване, поне аналогова хваща ли? Декодера го ползвам заради флашката, тъй като мога да записвам програми или като гледам предаване, мога да го спра на пауза и като го пусна след това си продължава от там където съм го спрял, въпреки че то е свършило през времето на паузата. Явно флашката в този случай служи като RAM памет, щото след това няма нищо записано на нея, а и няма да има място, тъй като 1 минута запис заема около 80 MB място.
« Последна редакция: 12 Юли, 2013, 21:11:33 от peppone1 »

Неактивен pana

• Квантов електрон
« Отговор #5 -: 12 Юли, 2013, 21:19:34 »
Не  в града е до о житния пазар  но има  вероятно някакъв проблем защото питах  и магазинерката на Импулс и тя каза че не работи цифровата . То мина един  месец  и вече не  помня на кои канал беше .Вероятно сигнала е от Копривките.

Неактивен pana

• Квантов електрон
« Отговор #6 -: 12 Юли, 2013, 22:49:31 »
Преди малко  сина ми провери  имаше излъчване  .От  три  предевателя  съответно  на 25 канал  506,167 мгхц   . 35 канал 586,167 мгхц  ,41  канал 634мхц . Не мога с  точност  да кажа кои са но поне два според  мен  са  на Копривките. Това е само за Пловдив и района,

Неактивен Radko

• Квантов електрон
  • Публикации: 359
  • Населено място: София
« Отговор #7 -: 12 Юли, 2013, 23:10:09 »
Ето информация за радио- и телевизионните честоти, които се приемат в Пловдив:
http://www.predavatel.com/bg/3/plovdiv

Неактивен pana

• Квантов електрон
« Отговор #8 -: 14 Юли, 2013, 18:14:55 »
 Накарах въпросния клиент да донесе тоя декодер при мен за да го видя дали работи в мои условия.Естествено апаратчето си работи. Но надали въздрастни хора ще могат така лесно да се оправят .Те направо се паникьосват когато стане въпрос да натискат копчетата да не говорим че нямат техническа култура пък за владеене на английски език забрави. Тук го пуснах с една хор. поляризирана антена насочена към Копривките . Още при настройката то си показва всичко и кои канали са с цифров сигнал. Дава информация за качеството на сигнала при мен с тази антена е 100%. Но самото включване работата с две дистанционни това за хора над 65 г им идва малко множко. Пък икой ли обръща внимание на това че по информационната реклама казват че до 1 септември ще прекъсва няма да е редовна. Важното е да се продадат декодерите. Иначе е лесно от едната страна кабела в антената от другата в тока.

Неактивен Fender_str

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 59
  • Населено място: Варна
« Отговор #9 -: 14 Юли, 2013, 18:26:25 »
Идва им в повече, това е истината! Колко пъти са ме разхождали баби и дядовци, че и млади хора защото не са били за АV канал или пък са отишли на радио каналите "пеят пък не танцуват  ??? "

Неактивен pana

• Квантов електрон
« Отговор #10 -: 14 Юли, 2013, 19:39:18 »
 Донякъде си спомням и сравнявам със старата ситуация когато пуснаха втората национална програма от връх Ботев на 24 канал. Съответно нашата промишленост осигури и въпросните приставки за 24 канал тези с кръга и скапаните батерии .Цената им беше  20 лева. Но работата под въпрос . Първо връх Ботев от Пловдив е малко далеч и с тази стайна антена забрави. Аз тогава имах едно Пиринче. и тази приставка я вградих в него .Захранване получи от катода на PCL86 с ценерово диодче .Вградих си я и и изведох антена . Е така работеше защото нямаше течащи батерии .Всичко вътре в телевизора и работата ставаше само с превключване на каналния превключвател. И с външна антена. Ама това прави ли се на всички. Как да му обясня на тоя човек че трябва да има хубава външна антена и че за да хваща хубаво със стайна антена предавателя трябва да му е под носа. Добре че измислиха тунерите с варикапите и всичко влезе в телевизора. Но съм виждал и обратния случай. Ако сте ходили на връх Ботев там до телецентъра има метеорлогична станция . В нея има стая в която туристите изкачили върха си почиват и пият чай. Там бяха сложили един портативен телевизор горкия така се мъчеше от прекалено силния сигнал нямайки вероятно човек да врътне тримерчето за аруто. Мисля че предавателя за 1 програма е 20квт и отстои от телевизора на метри разтояние.

Неактивен stoil

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 16
  • Населено място: Симеоновград
« Отговор #11 -: 15 Юли, 2013, 20:24:10 »
Тази събота се мъчих на познати в едно родопско село да монтирам декодер за цифрова телевизия. Монтирах декодера всичко както трябва,но сигнала е много слаб и постоянно прекъсва. Ако сложа такъв усилвател дали ще има подобрение?
http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=10113    Тук пише,че се монтира след антената,но аз ще ползвам два декодера. . Няма ли да е по-добре,ако монтирам по един преди декодера? Ползвам такава антена.  http://www.proton-bg.com/Article_Detail.aspx?Article_ID=3144

Неактивен Radko

• Квантов електрон
  • Публикации: 359
  • Населено място: София
« Отговор #12 -: 15 Юли, 2013, 23:08:32 »
Цифровата се излъчва с вертикална поляризация, и трябва съответно антената да я монтираш да е с вертикално направление на вибраторите

Неактивен stoil

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 16
  • Населено място: Симеоновград

Неактивен pana

• Квантов електрон
« Отговор #14 -: 17 Юли, 2013, 08:33:58 »
  Освен че антената трябва да е с вертикална поляризация в менютата излиза и силата на сигнала в проценти . Така че трябва да прецениш за силата на сигнала по тази информация.Аз пробвах това което ми донесоха с нормална антена имах 100 % качествен сигнал . Но когато го занесох на място и го пуснах там телевизора нямаше цветност. Наново го инициализирах и пак същото . Клиента си го беше пипал и аз прекратих отношенията си с него. Предполагам че беше повреден телевизора. Но това е вече негова грижа не моя.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |