| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Конец за радио, от къде?  (Прочетена 9528 пъти)

0 Потреб. и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен peppone1

• Квантов електрон
  • Публикации: 109
  • Населено място: Пловдив
Конец за радио, от къде?
« -: 28 Юни, 2013, 20:37:51 »
Здравейте, търся специален конец, който се употребява от хирурзите или при гривните и в радио-апаратите, съвсем случайно го намерих в един магазин, след като питах за обикновен и ми предложиха този, а същия го бях търсил преди 6 месеца в същия магазин и ми казаха че не са чували за него, а днес както казах случайно го открих и казаха че винаги са имали от него. Затова за да не става такова объркване искам да знам какъв тип е, понеже ми трябва малко по-дебел.Конеца е много здрав и не може да се скъса на ръка, представлява ситна оплетка от много тънки нишки, не се разплита и протрива, не се разтяга, плътен е и мек и се реже с ножица.

Неактивен Лъчо Минков

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1129
  • Населено място: София
Re: Конец за радио, от къде?
« Отговор #1 -: 29 Юни, 2013, 00:11:02 »
 Аз използвам обикновен капронов конец вече на три радиа и си става без проблем. Преди години ми бяха дали хрургически конци, направих едно радио Орион с тях, но към момента тези конци се затриха.

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3930
« Отговор #2 -: 29 Юни, 2013, 08:37:39 »
Обсъждали сме го и друг път това, да, и аз като Лъчо ползвам обикновен капрон. Много е здрав, не се разтяга, краищата може със запалка да се нагреят и не се разплита:
http://valerizd.snimka.bg/radio-amateur/radioaparati-restavracii.632023.25523484

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #3 -: 30 Юни, 2013, 13:11:06 »
И аз използвам хирургически, уникален конец е, ама взе да свършва вече. Нищо друго не може да се сравнява с него.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #4 -: 30 Юни, 2013, 13:35:17 »
И аз бях си намерил такъв хирургически конец, но не ми харесваше. Беше един тънък, от  капрона съм по-доволен.

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #5 -: 30 Юни, 2013, 13:38:19 »
Не знам какъв е бил, моя беше дебел като корда на радиоприемник, може да има различни дебелини.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1057
« Отговор #6 -: 30 Юни, 2013, 14:27:55 »
И аз използвам хирургически, уникален конец е, ама взе да свършва вече. Нищо друго не може да се сравнява с него.

Аз също съм много доволен от хирургическия ,но ми свърши  ??? . Трябва да обиколя санитарните  магазини .

Неактивен peppone1

• Квантов електрон
« Отговор #7 -: 30 Юни, 2013, 19:57:59 »
Капрона е твърд и трудно се връзва, а този го намерих в магазин за конци (червения), като търсих обикновен, а жълтия е хирургически и съвсем малко се разтяга, което е по-добре при опъването, за прекарване на скалата на радиото и като стигне  края леко да се отпуска, за да не се счупят ролките и да приплъзне, докато с капрона  това не е възможно и не прилепва толкова добре, затова трябва  да е по-опънат, което затруднява въртенето и изкривява ролките.

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #8 -: 30 Юни, 2013, 20:03:04 »
Е, чак пък да изкривява ролките  :empathy2: .

Неактивен rolling_heads

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1952
« Отговор #9 -: 30 Юни, 2013, 20:45:49 »
peppone1 може ли да кажеш къде е този магазин, че да може и другите майни да си купуваме?
И аз не съм доволен от капрона, много се пързаля.

Неактивен peppone1

• Квантов електрон
« Отговор #10 -: 01 Юли, 2013, 00:13:05 »
В Пловдив, преди пешеходния мост на ъгъла от страната на природонаучния музей на Съединението.

Неактивен peppone1

• Квантов електрон
« Отговор #11 -: 01 Юли, 2013, 12:48:43 »
От страната на Археологическия музей е и в Тракия, в търговската верига Сани, също имат магазин. Днес отидох и имаха по-дебел от светло-сивия, той леко се разтяга при много силен опън, сигурно защото е по-дебел. Те се водят еднакви, затова по-добре да разгледате всички цветове.

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 935
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
« Отговор #12 -: 01 Юли, 2013, 18:22:16 »
За тази цел се използват хирургически копринени конци. Намират се във ветеринарните аптеки. Животинските са по дебели и стават по хубаво. Има различни дебелини. Може да се попита във всяка друга аптека от къде да си купи човек. Те знаят складове и аптеки където се продават, едно пакетче 10м мисля е 2-3лв. Аз съм си купил от една ветеринарна аптека. Намира се на гърба на бившите хали шипка във Варна.
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен lz4ge

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 6
  • Населено място: Pleven
« Отговор #13 -: 09 Юли, 2013, 09:26:59 »
Здравейте, търся специален конец......

Изрових случайно от безбройните си кутии и кашончета останало от миналия век едно кълбо 50-100 м с оригинален черен конец (1 мм) за радио апарати - изкуствено влакно е защото се топи от запалка или поялник за да не се разбрида горната оплетка...
Навремето мисля че беше около 20-30 стотинки метъра а сега бъф ли го... Който има интерес да ми пише ЛС или звъни на 0886 475357 - Генчо - Плевен ДаГеее...
За любопитковци  https://postimg.cc/gallery/ni6ryg7q/  ;)

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
« Отговор #14 -: 09 Юли, 2013, 11:40:53 »
Обсъждали сме го и друг път това, да, и аз като Лъчо ползвам обикновен капрон. Много е здрав, не се разтяга, краищата може със запалка да се нагреят и не се разплита:
http://valerizd.snimka.bg/radio-amateur/radioaparati-restavracii.632023.25523484

+1
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |