| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Националния радиолюбителски събор през тази година - 8 Юни - гр. Казанлък  (Прочетена 10002 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ricarq

• Квантов електрон
  • Публикации: 432
  • Населено място: Габрово
Повечето от Вас предполагам го знаят - тази година ще се  проведе  на тази седмица в Събота  ,  както знаете се провежда всяка година през първата седмица на м. Юни. Заповядайте , аз ще съм там :)

А ето и нещо интересно по време на събора :
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  -
Источник: http://www.bfra.org/

" Изпити за радиолюбители по време на „ХОБИ РАДИО - ЕКСПО 2013” в гр. Казанлък 
Written by Victor Marinov, LZ1NY     
понеделник, 20 май 2013 
По време на националното радиолюбителско изложение „ХОБИ РАДИО - ЕКСПО 2013” в гр. Казанлък, на 08.06.2013 г. (събота), от 10.00 часа ще се проведе изпит за придобиване на правоспособност за радиооператори - любители клас 1 и клас 2 в Културен дом „Арсенал”. "

« Последна редакция: 06 Юни, 2013, 23:43:01 от Ricarq »

Неактивен pana

• Квантов електрон
  • Публикации: 340
  • Населено място: Пловдив
Събор на радиолюбителите в Казанлък
« Отговор #1 -: 07 Юни, 2013, 11:50:31 »
Искам да информирам аудиторията че събора ще се състои на 08 и 09 юни тази година . Който желае може да го посети . Специално пазара е на 08 в събота от 09,00 .

Неактивен simo_

• Квантов електрон
  • Публикации: 491
Аз също ще ходя. Надявам се да срещна някой от форума. :)

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
Срещата е утре и в другиден.Ще се радвам да се видим :) Ние вече сме в хотел Тонзус :drinks:

Неактивен Chervenoarmeec

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 67
От години искам да отида, но така се получава, че не мога. Днес нямам възможност да тръгна, а утре няма удобни влакове до Казанлък, които да пристигат преди 9 часа сутринта. Ще е хубаво, ако някой носи апарат, да направи малко снимки на пазара и нещата, които се продават там, за да го разгледат тези, които нямат възможност да присъстват :)

Аз лично търся вернер от Р-311, ако някой види такова нещо да се продава до 20-тина лева, и има възможност, нека го вземе, гарантирам, че ще го купя. Ето това представлява
http://us3iat.qrz.ru/personal/r-311/verner/verner2.jpg
« Последна редакция: 07 Юни, 2013, 18:41:06 от Chervenoarmeec »

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1057
  • Населено място: София
И да направите някоя снимка  8)

Неактивен regreed

• Квантов електрон
  • Публикации: 453
  • Населено място: Анкх-морпорк.
  • Пустиняк и дърт темерутин
Хубаво да си изкарате, и направете по някоя снимка.
Аз за съжаление пътувам точно в обратна посока и няма да имам възможност.  :(
Омраз!

Неактивен simo_

• Квантов електрон
  • Публикации: 491
Снимковият материал е готов! Още от сутринта валеше и присъствието на хора извън сградата беше слабо. Хората си стояха в колите и чакаха да спре. Към 11 и 30 спря да вали и се раздвижиха нещата, но пак си беше слабо. Учудващо, чуждите фирми показаха доста малко техника.
Колегата от Габрово(Ricarq), Георги, също беше там и ми направи подарък, за което му благодаря! :)
Ето ги и снимките: http://simo5.snimka.bg/radio-amateur/hobi-radio-ekspo-2013-kazanl-k.757903

Неактивен Ricarq

• Квантов електрон
  • Публикации: 432
  • Населено място: Габрово
Мисля , че на повечето хора , с които се запознах там мястото им е във нашия форум , основно се събират колекционери и  търговци на стари радиоапарати и части за тях и чак след това идва мястото на запалените по радиолюбителството . Това събиране се провежда всяка година и е направо смешно да не присъства логото на форума "Сандъците" , където сме се събрали със абсолютно същите интереси хора.  Отделно като факт, че половината колеги от форума бяхме там  -  аз , Симо от Търговище  , pana и Драго от Пловдив, Милен от Хасково , Dragon Hi-Fi, Дидо от Балчик (Dido) и още с с 7-8 човека от форума , но не им помня никовете.  За съжаление чак сега като пиша  ме осени идеята , че точно това беше най-подходящото място за нашета първа форумна среща от основаването на новия форум.
Между другото се намират доста евтино неща - лично аз например си взех работещ цифров  радиочасовник с будилник и памет за 10 станции за 3 лв. и работещо записващо видео PHILIPS с тунер и  VHS HQ само за 10 лв.  :o , а пред очити ми се продаде транзисторно радио ВЕФ 221 с УКВ обхват за 5 лв.
  Ето и моите снимки от към края на  събора :

А ето една интересна лампа:

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3930
 :) Доста интересни неща. Тези показаните радиа за продаване ли бяха? На една снимка видях руско бакелитово "Москвич", някой да знае колко лв. върви едно такова радио?

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1057
  • Населено място: София
Москвич 20 - 25 лв на Малашевци имаше , не е нищо особено .

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3930
На мен ми харесва  :) , 20 лв. е добра цена. То е радио 4-ти клас, българските четвъртокласници ги събрах, защо да нямам и едно руско  8) .

Неактивен regreed

• Квантов електрон
  • Публикации: 453
  • Населено място: Анкх-морпорк.
  • Пустиняк и дърт темерутин
Цитат
Москвич 20 - 25 лв на Малашевци имаше , не е нищо особено .
Имаше - дръжки! Кутия, по скоро жалки остатъци от кутия с набутано вътре шаси "Орион" - и 25 стотинки много му бяха, пък и браточката - наглец! Антика било!  :nea:
Явно хубаво е било на този събор, ама пусто все време няма, когато има време-пари не стигат ... тъпня!
Август месец - отпуск, евентуално може и някой лев за газчица да остане може да се организира някоя импровизирана среща на форума някъде, към по-централните части на родината .....  :blush:
п.п. При евентуална среща(събор) мога да взема с мен още 4 човека от София плюс багаж в комбито.  ;)
Омраз!

Неактивен Fender_str

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 59
Втората половина на Август и аз съм отпускар!

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |