Намерих решението със 4518. Със комбинация на свързване на двата делителя помежду си изкарах 60 Хц. И ще запазя останалата част в оригиналния вид.
Еми аз съм почти готов с идеята но парите ми липсват да зглобя цял трансивер бързо. Все пак частите не са безплатни и платките. А и взема време докато проектирам платките.
До тука имам стабилно VFO на 60-100MМХц. Това ще е скалата изцяло С-мос и смд да не харчи много ток. Ще мери до 30МХц ползвам 74НС190, пише че са до 60МХц. Приемника е готов с филтри от Р23 ще е. Имам платчиците с кварц на 5МХц. Затова в една тема търсих някой да помогне с по-четливо копие на тази част от схемата. Ама никой не се обади. Експериментирах и успях да видя, че с варикапите успяват да мръднат кварца на 1,5КХц. Таман за озвучаването на телефонията. Но тука се триумя дали да вкарам 2-3 Si5351 на две фиксирани честоти с едно осемкраково ATINY13. Намерих едно руско решение. Щеше да е супер ако можеше да са три честоти. Ама пусто като не мога да програмирам. Да направя липсващите кварцови честоти. А именно 60,015МХц;70,015МХц и ниските на 5МХц. Понеже имам трета мвждинна 455КХц. Малко е гадно защото кварцовия филтър от Р23 не е на 65МХц, ана 65,015МХц.
Банд пас филтрите са също готови. Използвам тризвенни. За приемника са на половина готови. за 8 обхвата направих платката.
Крайното стъпало ще е 30 вата със РД15 полеваци неубиваеми от КСВ.