| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: RF Driver тороиден траф  (Прочетена 997 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lz2lx

• Квантов електрон
  • Публикации: 454
  • Населено място: България
Re: RF Driver тороиден траф
« Отговор #15 -: 01 Април, 2025, 20:31:48 »
Z=50 om. Не знам какво си си наумил да правиш като цяло за това ще се въздържа от излишен коментар.

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 967
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
« Отговор #16 -: 01 Април, 2025, 21:40:40 »
И двете са навити на тороидчето.
Това от линка на колегата дидов
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3599
  • Населено място: Варна
« Отговор #17 -: 01 Април, 2025, 22:06:05 »
Не се бил сблъсквал,абе Иване я си спомни Р23 :) дето ги ремонтирахме преди години,входа му е същата манджа.Междинна 65 мхц май беше.Входа му как беше.Балансен смесител на на четири КП307 и кварцов филтър на 65 мхц след тях.Между другото имам едно такова блокче на работа някъде забутано,утре ще поровя и ако ти е интересно ще ти го подаря.И смесителя за втората междинна на 5 мхц е пак там налепен.За наването не е никакъв проблем и не е нужно да ги нареждаш навивка но навивка.Достатъчно е да ги усучеш проводниците и проблема със симетрията се решава.Пък и точно в тая схема в началото изобщо не е важна.

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 967
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
« Отговор #18 -: 02 Април, 2025, 00:58:43 »
Така е прав си. Но самото трафче не съм навивал. Еми то моя приемник смесителите са именно по тази идея но със BF960 и също ще експериментирам с управление на втория гейт да видя как ще се държи смесителя и динамиката му. А не със шумящите КП та. И вместо тороиди слагам резонансни кръгове на 65МХц. И аз със филтри от Р23 го правя моето. То приемника отдавна е готов аз може и да съм го показвал в някоя тема. Чаках за синтезатор. Но сега ако този генератор се получи стабилен с него ще го направя. А и синтезатора японския го направих със си5351. Но ми се ще да е аналогово. Сега тука си търся предавка за променлив кондензатор. Имах еда от УВ3ДИ но съм я потурчил някъде не я намирам. Поръчах една от Англия да видим като дойде.
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3599
  • Населено място: Варна
« Отговор #19 -: 02 Април, 2025, 17:35:27 »
Много добре се държат КП307,не шумят.J310 ама руски вариант :) казах ти имам входната платка някъде.Ти имаш втората с филтрите,само им закачаш проводниците между тях и синтезатора :) 23-ката щеше да е хубаво радио ако не беше калпавия му синтезатор.

П.п.
Те това е входа с троидите,то много сложно :)
Повече на сайта на Веско https://www.kn34pc.com/sch/sch_trx/r23_r25.html
« Последна редакция: 02 Април, 2025, 17:53:14 от lz2xl »

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |