| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: SONY trinitron 29" вдясно,тънка 3мм вер.св. ивица, вляво долу лека кривина  (Прочетена 986 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Бургас1952

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 4
  • Населено място: Бургас
Здравейте
SONY trinetron KV-29FC60R със сменен кинескоп преди години.
Проблеми:вдясно,тънка вер.светла ивица 3мм,вляво надписите отиват леко надолу,а в горния край Btv (В се скрива наполовина). Говорих с няколко техника да дойдат на място (т-ра е тежък и голям, нямам с какво да го нося).Не им се занимава с кинескопи.Само един ми обещава вече 2 мес.Още при смяната на кинескопа си имаше тези проблеми, но ми омръзна и карах така.Имам 3 вариянта: 1-ако някой знае човек от Бургас,да го оправи(срещу заплащане естествено).Т-ра има още хляб в него. 2- сам да се мъча, въпреки,че познанията ми са малки и ще ми трябват малко обяснения.Нямам и схема. Не зная кой ще се хване да ми помага..3- да го затварям(свалих капака,защото един познат обеща, но се разболя) и да го гледам така, въпреки, че ме дразни. Моля за съвет какво да правя.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1434
  • Населено място: София
Сложи една снимка за да видим за какво точно става дума.

Неактивен Бургас1952

• Блуждаещ електрон
  • *
това са снимките

Неактивен vladimirstanoev

• Квантов електрон
  • Публикации: 183
  • Населено място: Sofia
Още при смяната на кинескопа си имаше тези проблеми, но ми омръзна и карах така.
Това е трябвало да го оправят, веднага след смяната на кинескопа.
Пробвай в сервизното меню с H-position да преместиш картината малко вдясно?

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
Ето сервизното: https://archive.org/details/manual_KV29FC60_SM_SONY_EN

За нужните корекции виж 21-ва, 24-та и 32-ра страница (чрез сервизното меню):
« Последна редакция: 24 Март, 2025, 19:01:44 от CVT »

Неактивен Бургас1952

• Блуждаещ електрон
  • *
 Много благодаря за отзевчивостта. Ще пробвам и ще информирам.

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 965
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
На едната снимка се вижда едно вълнообразно изкривяване. Ако не може да се регулира от горепосочените настройки, тогава трябва да се провери филтриращия кондензатор на захранването 300 волта след греца на мрежовото захранване. Проверката е лесна, със уреда мериш на право напрежение стойноста и после преминаваш на режим променливо напрежение и пак мериш. Ако стойноста на променливото напрежение е повече и ли близка до 10% от правото измерено напрежение се сменя кондензатора. Страница 84 заградения в червено.
« Последна редакция: 25 Март, 2025, 14:07:50 от shri »
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
Много благодаря за отзевчивостта. Ще пробвам и ще информирам.

Ще ти трябва и видео източник на някакъв пропорционален шаблон ако ще правиш настройки. В момента картината не е пропорционална, като я сравнявам с моя:

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 965
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
Ама то сега самото излъчване е във формат 16:9. А размерите на кинескопа не са. Ако телевизора няма опция за превлкючване на двата формата картина няма да стане работата. Поне така мисля.
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
Ама то сега самото излъчване е във формат 16:9. А размерите на кинескопа не са. Ако телевизора няма опция за превлкючване на двата формата картина няма да стане работата. Поне така мисля.

Поддържа и двата формата:

Неактивен Бургас1952

• Блуждаещ електрон
  • *
 Здравейте. Благодаря на всички за информацията, но: към CVT. Не мога да влеза в Сервизното меню. В инсрукцията има 3 изречения на английски,не са трудни за превод. Отгоре на телевизора има копчета. 1-Контрол, 2-Програма(+ и -) и 2 копчета за звука(+ и -). Натискам едновременно 2-те копчета за програмите, за да излезе на екрана в горния десен ъгал "ТТ", според инсрукцията и след това да натисна менюто-2 пъти от дистанционното,за да излезе на екрана сервизното меню с табличките, но нищо не става. Вероятно (така си мисля) сервизния техник след като е монтирал кинескопа и събрал телевизора е разбрал същото и се е отказал да прави корекции на картината. Как ли не се мъчих, но не става. Мислих, че съм сбъркал превода. Можете ли да ми кажете какво да правя оттук натам или да се отказвам?

Неактивен Узунов

• Квантов електрон
  • Публикации: 225
  • +-
Ако дистанционното е заместител някакъв може и да не става с него.
"направи за да се научиш, купи за да си имаш"

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
Здравейте. Благодаря на всички за информацията, но: към CVT. Не мога да влеза в Сервизното меню. В инсрукцията има 3 изречения на английски,не са трудни за превод. Отгоре на телевизора има копчета. 1-Контрол, 2-Програма(+ и -) и 2 копчета за звука(+ и -). Натискам едновременно 2-те копчета за програмите, за да излезе на екрана в горния десен ъгал "ТТ", според инсрукцията и след това да натисна менюто-2 пъти от дистанционното,за да излезе на екрана сервизното меню с табличките, но нищо не става. Вероятно (така си мисля) сервизния техник след като е монтирал кинескопа и събрал телевизора е разбрал същото и се е отказал да прави корекции на картината. Как ли не се мъчих, но не става. Мислих, че съм сбъркал превода. Можете ли да ми кажете какво да правя оттук натам или да се отказвам?

Не e точно така. Телевизора трябва да е изключен от главния ключ. Натискаш и държиш PROG+ и PROG- едновременно и докато ги държиш го включваш. На екрана би трябвало да се появи ТТ в горния десен ъгъл. След това от дистанционното натискаш MENU два пъти.

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
10 Отговора
10899 Прегледи
Последна публикация 26 Юли, 2013, 13:16:59
от lz2xl
2 Отговора
4455 Прегледи
Последна публикация 22 Януари, 2014, 16:16:32
от Господинов
15 Отговора
6804 Прегледи
Последна публикация 29 Юни, 2017, 21:21:49
от eset2
68 Отговора
20125 Прегледи
Последна публикация 11 Юли, 2017, 22:40:59
от FAMICOM_87
26 Отговора
8427 Прегледи
Последна публикация 09 Октомври, 2019, 10:43:49
от shri

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |