| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Смарт контакт  (Прочетена 1061 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 949
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
Смарт контакт
« -: 18 Март, 2025, 16:34:26 »
Той е интелигентен и едва ли на инат не иска да работи. Понеже има и знак да не се хвърля на боклука опитах да го разглобя но не успях. Ако някой има идея или опит да пише. В долната страна има отвор-опитах да развивам, няма винт, може би закопчалка, но пак не успях да го отворя.Най=вероятно проблем има в силовата част-тиристор или транзистор и затова си струва да се опита. Също и за задоволяване на любопитството-какво ли е сложил вътре китаеца?

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 631
  • Населено място: Попово
Re: Смарт контакт
« Отговор #1 -: 18 Март, 2025, 17:06:48 »
Здравей, разглобява се както масовите зарядни за телефони. Тоест никак....  :)Всичко е лепено.
Можеш да видиш как става номера с китаеца. Нанесено е тънък слой лепило по вътрешния ръб.

/>
Иначе на студено, ето точно мястото на стискане.
https://blakadder.com/disassembling-CN39/
Елементите, които трябва да провериш.
BL0937, BP2525, AMS1117. Входния резистор, варистора. Има реле на 5V/20A
« Последна редакция: 18 Март, 2025, 17:39:16 от didov »

Неактивен lager

• Квантов генератор
« Отговор #2 -: 19 Март, 2025, 13:58:56 »
Благодаря колега Дидов, ще опитам с нагряване.

Неактивен lager

• Квантов генератор
« Отговор #3 -: 26 Март, 2025, 19:22:29 »
Днес работих по устройството, минах първи етап-груби дейности. Горещ метод-не стана, студен както в клипчето също не даде резултат. Продължих с модифициран горещостуден метод с повече груба сила. Резултат има и можете да го проследите по снимките. За днес толкова. Иначе вътре нещата изглеждат много добре,супер малък wifi модул- на последната снимка, доста нефокусирана.

Неактивен lager

• Квантов генератор
« Отговор #4 -: 26 Март, 2025, 19:27:32 »
По същата система отворих симпатичен малък адаптер който захранваше нашата сонда за измерване ниво на фини прахови частици и други параметри на въздуха. Също предстои занимавка с евентуално свестяване, не е елементарен адаптер.

Активен ONZI

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1043
  • Населено място: Севлиево
  • Митко Матев 0886739549
« Отговор #5 -: 26 Март, 2025, 22:12:40 »
Днес работих по устройството, минах първи етап-груби дейности. Горещ метод-не стана, студен както в клипчето също не даде резултат. Продължих с модифициран горещостуден метод с повече груба сила. Резултат има и можете да го проследите по снимките. За днес толкова. Иначе вътре нещата изглеждат много добре,супер малък wifi модул- на последната снимка, доста нефокусирана.

Май има надут кондензатор по захранване,или аз така виждам.

Неактивен lager

• Квантов генератор
« Отговор #6 -: 27 Март, 2025, 11:08:41 »
Колега, имаш орлово око-малкия кондензатор горе вдясно е надут. Сега съм дърводелец, по-късно след обед ще се занимая с него.

Неактивен lager

• Квантов генератор
« Отговор #7 -: 27 Март, 2025, 13:08:14 »
Смених кондензатора-470 мф/10в. с друг с 35 волта работно напрежение. Устройството работи.

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 631
  • Населено място: Попово
« Отговор #8 -: 27 Март, 2025, 14:46:34 »
Смених кондензатора-470 мф/10в. с друг с 35 волта работно напрежение. Устройството работи.
По принцип кондензатора трябва да бъде следния тип;
Capacitor 470uf  10V  Low Esr, High Temp. High Frequency.
Те и затова китайските ментаци, толкова изкарват на това захранване. :)

Неактивен lz3yy

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 16
  • Населено място: Burgas
« Отговор #9 -: 27 Март, 2025, 21:09:25 »
Имам три такива смарт контакти, дето са работили между три месеца и година и са спряли.
Въпроса е , след срязване на пластмасата има ли шанс, после да се залепи така,
че да се включва щепсела на консуматора нормално и с какво лепило?

Неактивен lager

• Квантов генератор
« Отговор #10 -: 27 Март, 2025, 21:36:04 »
Залепването е само в горната част. С тънък нож или шпакла и чук се прекъсва шева. По-сложно е откриването на причината за поява на проблем в работата, при мен не беше така. Само един кондензатор беше сменен. Комутацията на товара е с реле, но корпуса е абсолютно херметизиран, добре е да се пробият два-три отвора за вентилация. За залепване капка моментно лепило или някаква залепваща лента.

Неактивен shyyyy

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 84
  • Населено място: София
  • Начинаещ
    • Ютюб страница
« Отговор #11 -: 27 Март, 2025, 21:39:45 »
Попринцип аз ползвам Сикафлекс. То е фугопълнител, може или черен или бял. Многофункционално е и е единственото силно лепило което аз имам. Проблема е залепиш ли нещо със Сикафлекс, после как ще го извадиш не е ясно. На старите ми маратонки се беше разкачила подметката и я залепих със Сикафлекс и изкараха още една година така. С него съм лепил какво ли не, проблема е, че отнема 24 часа някъде да засъхне качествено и става мазало ако не се внимава. Малко е екстремно ама каквото съм поправял с него не се е развалило.  :)
15г. Ученик в Техникум / Промишлена Електроника

Неактивен lz3yy

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 16
  • Населено място: Burgas
« Отговор #12 -: 27 Март, 2025, 21:55:21 »
Благодаря за отговорите, ще се пробвам тези дни. Всички се включват от бутончето, но Smart life програмата не ги вижда, т.е. wifi-то го няма.
Консуматора е не-повече от 300W, текущият smart контакт постави рекорд - 1г. и 3 месеца без проблеми.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |