Здравейте,
колеги преди време купих няколко платки от базар.бг (случайно ми попаднаха) за реставрация на една елка 22 (да сваля оригинални германиеви транзистори). Оказа се, че човека от който купих платките има част от индикаторната платка от елка 22. От 10 12 бяха счупени 4 лампи останалите работеха. Купих я на цена (3 вечери намехана но както и да е

)) и се оказа, че ми останаха 7 - 8 свободни лампи. От отдавна се каня да си направя лампов часовник с лампи оригинал от Силистра.

и се започна - чертане на Спринт Леиоут търсене на гланцирана хартия отпечатване на платки с тонер. На 3-тия опит платката стана. Викам си сега това да го сложа в пластмасова кутия не се връзва - ще е много тъпо решение. Дървото си е дърво. Влезнах в интернет някакъв сайт за сувенири ето го:
https://suveniri-ivana.com/category/5/darveni-kutii-naturalni-predmeti-za-dekupazh.html?srsltid=AfmBOoqZpU_jWQrLdf-x8MIp-2PTE6vmgUWYf1Fx_XZOXUnCKPcZLJNgКупих една дървена кутия, после намерих гумени крачета с метал за тонколони. След като платката от 3 4 опита стана без дефекти я пуснах в железен трихлорид който купих от тпетров и експериментите започнаха. Влезнах в гоогле и намерих това:
http://stoyants-diyprojects.blogspot.com/2016/06/steampunk-beginning-nixie-tube-digital.htmlЗа по бързо модифицирах платката според мойте нужди. Софтуера обаче се оказа че не тръгва или има проблеми. Забива не може да се настройва добре прескача цифрии понякога и така. не ми хареса нещо. Аз мога да направа всичко с хардуер и антени, обаче в софтуера ме няма никакъв. Имам приятел който пишеше софтуер включително и за пик процесорите на регулаторите на бормашините Спарки някога е работил. Обадих му се така и така писането дни наред и експериментите започнаха. След няколко дена тестове се оказа че успяхме. Заредих софта с програматора 809H и платката уживя (за съжаление няма свободен крак на процесора на който да вържа термо датчик за това си останах с дата и час само).
Споделям резултата:
Снимка 1, 2 и 3 - боядисване и разпробиване на кутията
Снимка 4, 5, 6, 7 - изработка на платката