| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Решаване на проблем с компютърна програма (Електронен склад за магазин)  (Прочетена 240 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен shyyyy

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 41
  • Населено място: София
  • Начинаещ
Здравейте! Тези дни ми беше скучно и нямах какво особено да правя  :morning1: , прекарвам известно време из магазина София Електроник където съм забелязал, че често се налага да се вадят едни папки всеедно оцеляли някоя война с целя склад. Реших да попитам няма ли как примерно аз да им помогна с правенето на програма която само трябва да се въведе склада, за да е горедолу автоматизирано и доста бързо управитела на магазина се съгласи. Та за 5 дена направих това което се вижда в снимките, доста гадно беше тъй като се чудих за известно време на каква основа да го направя. Първоначално исках HTML страница, но това се махна бързо от списъка с идей тъй като не ми се дават пари за подръжка на сайта и ако някой се сдобие с домейна ще знае къде какво има което не е добре. После се замислих дали да не използвам Visual Studio обаче там е по сложно и накрая реших най-лесно ще е Python, имам малко опит с него правейки програми, поскоро съм писал Чат-бот за едно пространство в интернет където с приялтеи си пишем. И така почна манията, първо както винаги се изяснява какво се иска в програмата (всичките идей са измислени в трамвая за вкъщи) и останових, че трябва да е лесно, да не се набива особено на очи и да се чете лесно. Прецених тогава как искам да е форматирана програмата и какво искам да има, сортиране по вид на елемент, търсачка която веднага намира това което търсиш без цъкане на копчета за по лесно. Прибрах се и почнах да пиша програмата където срещнах затруднения с SQLite, която е самата таблица. Използвах Tkinter & treeview от него, за да показва всички неща в склада. Всеки артикул си има ИД за индентификация  :P. Аз исках първоначално да го направя малко по интересно но се отказах от тази идея и просто го направих най-елементарно и лесно, не за да спестя време а да го направя така, че да не те дразни особено да го гледаш и да се заглеждаш да четеш финен шрифт който само някой като мене сигурно може да го разчете, и с това приключвам писането на това според мен стана достатъчно дълго. Дано ви е харесало това въпреки, че е много извън темата на форума. Пожелайте късмет с презентирането му!!  ;)
Обичам ГДР-ските светодиоди

Неактивен hris

• Квантов електрон
  • Публикации: 101
  • Населено място: Варна
Трябва да се добави още една SQL таблица журнал: Журнална система за формулярите за въвеждане, редактиране и изтриване на елементи да се съхраняват по ID и дата и час, да могат да се извеждат от журнала, всяко въвеждане в системата добави нов или изтриване на елемент или редактиране на елемент.

Също още една графа за наличност в склада таблицата освен ID и останалите колони да има още една графа дата и час.

Хубаво е да има модул за продажби и в интернет да се показват наличност и снимки на частите за нас от провинцията да можем да правим поръчки on-line: https://sofiaelektronik.com сайта доскоро работеше сега са го свалили може би не е заплатено.

И накрая пак ще стане тромава и тежка програма ако всички искания се удовлетворят. Да живеят бързите компютри, че позволяват на Питон-я да ползвате SQL за такива изгъзици.
« Последна редакция: Вчера в 13:33:28 от hris »

Неактивен shyyyy

• Насочен електрон
  • **
  • Начинаещ
Това е програма само за магазина и е направен по изискванията на магазина. Не е за външна употреба иначе благодаря за идеите :drinks:

Неактивен hris

• Квантов електрон
  • Публикации: 101
  • Населено място: Варна
ето готова програма : OsCommerce е софтуерно решение за електронна търговия. Може да се използва на всеки уеб сървър, който има инсталиран PHP и MySQL. Предлага се като безплатен софтуер под GNU General Public License.

Има и WAMP Server е среда за уеб разработка на Windows. Позволява ви да създавате уеб приложения с Apache2, PHP и MySQL база данни. Освен това PhpMyAdmin ви позволява лесно да управлявате вашите бази данни.
« Последна редакция: Вчера в 14:54:02 от hris »

Неактивен shyyyy

• Насочен електрон
  • **
  • Начинаещ
Доста интересно, аз просто много обичам да правя сам някакви неща и това желание стига до всичко. Ще ги видя тези програми. Благодаря!

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |