| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Perfex с Prontor II обектив  (Прочетена 52 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 938
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
Perfex с Prontor II обектив
« -: Вчера в 13:12:15 »
Включвам се в темата с кратко описание и снимки на моя стар PERFIX. Не го открих някъде отбелязан и мисля че се дължи на това че не е от сериозните апарати. Обективът му е PRONTOR II  и на него има данни за производителя. Има доста сериозни забележки по външния вид- липсва кожа на доста места.Металните части са потъмнели, липсва никел на места, но механиката му дава признаци на живот. Реших да започна с поставяне и смяна на кожата- всъщност е имитация. Преди време купих подобен материал за облицовка на механичните грамофони които имам, а те са поне десетина и един от тях е почти на 100% същия. Известно затруднение е това че не е самозалепващ , ще трябва да се ползва лепило. Вече направих опити, резултатите са добри и могат да се видят на снимките. Ако някой реши да прави подобни реставрации- много остър макетен нож, нанасяне на лепилото в много тънък равномерен слой. Имам три рула от материала-два черни и зелен. Доста квадрати.

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 938
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
Re: Perfex с Prontor II обектив
« Отговор #1 -: Вчера в 18:41:44 »

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |