| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Някой запознат ли е с "Пепина Електроникс"?  (Прочетена 1039 пъти)

shyyyy, Velkov и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен shyyyy

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 41
  • Населено място: София
  • Начинаещ
Здравейте! Преди година и нещо намерих един сайт напълно случайно на име "Пепина" с много електронни елементи. Преди сайта беше с по архаичен може да се каже дизайн и не пишеше коя година последно е подновен и се чудех кой дава пари за домейна, мина известно време и тея дни се сещам за този сайт който ми направи впечетление и след минута мислене се сетих за името, сега изведнъж сайта е с нов дизайн ама си личи, че не е на 100% готов. Има няколко смешни правописни грешки "Соия" вместо София, при секциата за копирайт "Всички права запазени" с С-то отпред без никакво друго име, текстовете са на криво на много места и т.н и ми се струва, че това е някакъв шаблон от интернет. Аз реших да го разследвам това и имаше адрес, когато отидох на този адрес имаше стара дървена дограма с лак доста добре направена, пощенска кутия "Пепина" налепена с стикери на футболни отбори и имаше една табела Пепина отстрани на сградата ама не изглеждаше да се използва този адрес. Прикачил съм снимка от Сайта от 2023 (wayback machine) забележете как пише "Copyright 2011". Бих си поръчал нещо ама ми се струва доста съмнително тъй като аз го бях разглеждал преди от интерес и използват старите снимки на продуктите и всичко им е налично което много трудно ми се вярва но не е невъзможно. Никъде не пише кой е собственика, има 2 телефона за контакт ама това е. Няма да поставям линкове тука тъй като не е по правилата на форума (всеедно им правя реклама) но веднага ще ви излезне ако го потърсите, а и да не забравя има втори домейн с стария дизайн (пак на първата страница от Google). Ако някой знае нещо да пише! (може пък да се окаже, че това е най-готиния сайт за купуване на електронни елементи а аз младия радиолюбител да не съм наясно  :o)
Обичам ГДР-ските светодиоди

Неактивен PDM

• Квантов електрон
  • Публикации: 394
  • Населено място: Велико Търново
  • LZ2PDM
Re: Някой запознат ли е с "Пепина Електроникс"?
« Отговор #1 -: 28 Януари, 2025, 23:13:53 »
Преди години /около 15-ина/ съм пазарувал от сайта трафчета за Ехо, даже съм ходил до магазина им в центъра на София и съм виждал собственика. Дали сега е така, не мога да кажа. Собственикът /не му помня вече името/ се занимаваше с продажба на ел. компоненти още от времето на ранната демокрация и имаше за ония години доста интересни неща.

Неактивен iss

• Квантов електрон
  • Публикации: 214
  • Населено място: SF
« Отговор #2 -: 29 Януари, 2025, 00:14:55 »
Актуалният сайт на "Пепина" е: https://pepina.org/index.html

Сайтът работи и подава заявки.
Собственикът се казва Любо, за съжаление не е много добре здравословно в момента - имам поръчка от миналия четвъртък, но неможе да отиде до магазина и съм на изчакване. Иначе е много сладкодумен и е пълен с истории за "онези времена". Такова е положението... дано се подобри скоро.

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1989
  • LZ1SWE
« Отговор #3 -: 29 Януари, 2025, 07:48:47 »
Цените на Любо са двойни на всички останали, най-малко. Винаги е било така. И когато надуши, че пред него стои човек с ограничен бюджет, отношението се сменя рязко. Десетилетия разпродаваше изнесено от складове на заводи, поделения, институти, които демокрацията разкъса и попиля, стока добита за жълти стотинки. Не съм клиент много отдавна. Но нека бъде здрав! Желая му го искрено!
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен NKK

• Квантов електрон
  • Публикации: 304
  • Населено място: Пловдив
    • eshop-bg
« Отговор #4 -: 30 Януари, 2025, 20:11:08 »
Купувал съм преди много време и никога не е имало забавяне, проблеми и т.н. Не го познавам човека, дано се възстанови бързо. Относно цените, когато нещо ми е скъпо, просто не купувам, така че не виждам място за упреци. Пазара така или иначе ще регулира цените, особено при такива продажби на дребно и на стоки които не са интересни за монополистите  ;)

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3327
« Отговор #5 -: 31 Януари, 2025, 22:21:08 »
Работи още, но не е добре със здравето, няма да разказвам тука какво и що, но ще се оправи.
Изпълнява поръчки, но по-бавно, не му се сърдете. Даже по-празниците пускаше пратки когато всички почиват.
Има много интересни и редки неща.
Винаги с предварителна уговорка, иначе да го уцелите в магазина е почти невъзможно.
Относно цените аз проблеми не съм имал. Отношението винаги е било на ниво.
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен Грет

• Квантов електрон
  • Публикации: 217
« Отговор #6 -: 09 Февруари, 2025, 00:06:22 »
При Любо могат да се намерят неща, които вече ги няма другаде. Има елементи, които са достойни за някой музей, но това е друга тема. Даже в Танко, KSP или София електроник (на Симеон) запасите са на доизживяване или поне това, което съм търсил наскоро. От време на време се уговаряме за някоя приказка в магазина, при което откарваме няколко часа... :о)

Активен shyyyy

• Насочен електрон
  • **
  • Начинаещ
« Отговор #7 -: 18 Февруари, 2025, 20:00:34 »
София Електроник са си с голям запас, доколкото знам има и втори склад. Аз съм се заел да им помогна с правенето на Електронен склад (програма за организация) и съм я докарал на 50% сигурно готова, основната част е готова. Само остават леки поправки в кода и така. Там често може да ме заварите да пазарувам и ако ме видите може да ме поздравите  :D. По-любезни ми се струват отколкото в Елимекс..

Неактивен Грет

• Квантов електрон
« Отговор #8 -: 20 Февруари, 2025, 15:58:16 »
София Електроник са си с голям запас, доколкото знам има и втори склад.
И аз съм чувал за този склад, но търговците обичат да си създават образ, така че кой знае.
Аз съм се заел да им помогна с правенето на Електронен склад (програма за организация) и съм я докарал на 50% сигурно готова, основната част е готова. Само остават леки поправки в кода и така.
По-добре късно, отколкото никога! Както казва мадам Злата, "Ашколсун"! :drinks:
По-любезни ми се струват отколкото в Елимекс..
Определено, особено собственичката! Даже ми разрешават да вляза с колелото в тази теснотия!!! А в Елимекс на Куперник едва не ме изгониха последния път! Беше кучи студ, а там нямат кьорава пръчка, на която да заключа возилото. А преди това съм вкарвал колелото десетки пъти. Как изведнъж стана проблем, не мога да разбера! :negative:

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1410
« Отговор #9 -: 20 Февруари, 2025, 16:29:02 »
...
А преди това съм вкарвал колелото десетки пъти. Как изведнъж стана проблем, не мога да разбера! :negative:

И преди е било проблем, но някои хора просто си пестят нервите.  :D

Неактивен Грет

• Квантов електрон
И преди е било проблем, но някои хора просто си пестят нервите.  :D
Не бих казал, че е въпрос на нерви, а на отношение, да не кажа нещо по-силно, като култура на търговеца. Не знам какво спечели въпросната продавачка, но знам какво загуби работодателят й - един редовен клиент. Проблемът на потребителя в България е, че в общия случай навсякъде е едно и също. За щастие има и изключения.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1410
Не бих казал, че е въпрос на нерви, а на отношение, да не кажа нещо по-силно, като култура на търговеца. Не знам какво спечели въпросната продавачка, но знам какво загуби работодателят й - един редовен клиент. Проблемът на потребителя в България е, че в общия случай навсякъде е едно и също. За щастие има и изключения.

Култура на търговеца?? А културата на клиента защо я забравяш? В магазин не се влиза с велосипед, даже и да си редовен клиент.

Активен shyyyy

• Насочен електрон
  • **
  • Начинаещ
Определено, особено собственичката! Даже ми разрешават да вляза с колелото в тази теснотия!!! А в Елимекс на Куперник едва не ме изгониха последния път! Беше кучи студ, а там нямат кьорава пръчка, на която да заключа возилото. А преди това съм вкарвал колелото десетки пъти. Как изведнъж стана проблем, не мога да разбера! :negative:

В Елимекс е поскоро за някой който тамън почва електроника и няма интерес в по старите работи. Там има обилност от СМД и по-модерни инструменти и от там си взимам хартийте за тонер трансфер, клещи и т.н. Аз когато се занимавах с един У202 и сменях всички електролити точно на Коперник бях и малко грубянски и изнервен тон ми държаха като им извадих един малък списък да са били 4-5 вида кондензатора общо взето. Пак казвам магазина е хубав за модерни неща ама иначе за някой като мен който купува архаични елементи като ICL8038. От Елимекс ми беше първия поялник който беше с дръжка, един български 24/40Вт, върши страхотна работа ама след като взех пистолета малко спрях да го използвам тъй като свикнах с бързо нагряване  :D

А случаен въпрос за хората пазарували в София Електроник, някога да сте купували ей такъв пробник? Според собственичката имали са ама са ги продали на смешна сума и са заминали като топъл хляб..  :D Ако имате пишете ми на ЛС. Обичам да си събирам стари уреди и тамън ще ми се наложи да използвам пробник, намерих схема за един на ТЕСЛА в интернет ама ме е мързел да го правя в момента, твърде много занимания имам.....

По-добре късно, отколкото никога! Както казва мадам Злата, "Ашколсун"! :drinks:

Аз вече го направих, много е примитивен ама работи. Пуснал съм тема в Общи приказки ако ви интересува да видите. Понеделника ще го наглася и ще подобри работата на магазина според мен (само лекичко).
Обаче относно колко са любезни, когато ходя аз понякога подготвям някакви снимки на уреди или въпроси и почвам да питам, и така се стигна на тема мултицети и управитела ми обеща един български мултимер М103. Оказва се, че като отидох да го взема беше Електроника ММЦ01 и го взех на смешна цена 5лв. Дисплея е изтекъл кристала леко ама пак се чете много добре. Точен е, само сонди ми се наложи да му правя. Иначе руснаците много си ги харесват и струват много, даже моя е готин в черен цвят.  :D

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
10600 Прегледи
Последна публикация 23 Март, 2020, 16:13:40
от sve
29 Отговора
25154 Прегледи
Последна публикация 28 Септември, 2015, 21:39:39
от сашо
12 Отговора
10880 Прегледи
Последна публикация 09 Октомври, 2017, 01:31:32
от GRIDLIC
3 Отговора
6209 Прегледи
Последна публикация 12 Декември, 2018, 20:27:39
от GRIDLIC
"Philips PHILETTA" BD254U

Започната от Валери « 1 2 3 4 » Колекции

55 Отговора
12830 Прегледи
Последна публикация 09 Октомври, 2024, 12:19:43
от radostin.kolev

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |