| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: "ПАКОСТНИКЪТ"  (Прочетена 237 пъти)

dragan и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 936
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
"ПАКОСТНИКЪТ"
« -: 28 Януари, 2025, 21:19:03 »
Преди време стана дума за калпави чипове, не открих темата и отварям тази тук. Според моите спомени това е виновникът за възникване на разни ефекти-нежелани- във серията телевизори на Фунай МК ,процесор на Тошиба TMP47C400AN.В картината те се наричаха артефакти, но имаше случаи за проблеми и в звуковия канал.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3572
  • Населено място: Варна
Re: "ПАКОСТНИКЪТ"
« Отговор #1 -: 28 Януари, 2025, 22:40:51 »
Funai първите серии бяха с печално известния TMP47C634N-R214.Нещо не му уцелиха производството и след година две даваха артефакти и после въобще отказваха да работят.Скапваха се малко след изтичане на гаранцията.Грееха ги,замразяваха ги и какви ли не алхимии прилагаха,ефекта краткотраен,ако въобще сеполучаваше.Успешна е замяната с TMP47C634N-R514,разликата е че втория има и телетекст.Така се решаваше проблема.Замяната беше друга мъка :) Проблема се отнася главнo за Funai MK6и MK7.Ако някой търси има ги в Квазер.

Неактивен BatKoce

• Квантов генератор
  • Публикации: 508
  • Населено място: Ракитово
    • velevel
« Отговор #2 -: Вчера в 09:07:32 »
Funai първите серии бяха с печално известния TMP47C634N-R214.Нещо не му уцелиха производството...

При тези процесори имаше един интересен феномен - самооправяне :)

Лично аз съм имал случаи, а и други колеги са споделяли за такова нещо. Такъв процесор, който беше стоял доста дълго, без да е замразяван и нагряван, използвах при ремонт на телевизор, който работеше денонощно в една дежурна стая. След това се ползваше с години. Вълшебството беше, че отгоре му залепих една ламаринка, която трябваше да се свърже с масата на платката. Убеден съм, че проблемите се дължаха на статично електричество.
В началото лепяхме ламаринка, уж да се охлажда, но тези процесори не загряваха. После някъде срещнах мнението, че тази ламаринка екранира и започнах да я замасявам. Употребих един-два пъти "изгорели" процесори и те работиха доста дълго. След това изоставих ремонтната дейност и нямам повече наблюдения...

Неактивен Yassen

• Квантов електрон
  • Публикации: 334
  • Населено място: София
« Отговор #3 -: Вчера в 09:23:06 »
Това с ламаринката съм го правил успешно. Проблема според мен беше от самовъзбуждане на част от кристала. Екран към маса решаваше проблема с тези процесори.
Бъдещето принадлежи на онези, които вярват в красотата на мечтите си.

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 936
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
« Отговор #4 -: Вчера в 11:16:16 »
Според мнения в руски сайтове от онези времена процесорът бил много близо до отклонителната система и нейното магнитно поле го побърквало.Екран решава проблема, и аз съм го правил.

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
10299 Прегледи
Последна публикация 23 Март, 2020, 16:13:40
от sve
29 Отговора
25050 Прегледи
Последна публикация 28 Септември, 2015, 21:39:39
от сашо
8 Отговора
6056 Прегледи
Последна публикация 27 Декември, 2017, 18:12:06
от Валери
12 Отговора
10729 Прегледи
Последна публикация 09 Октомври, 2017, 01:31:32
от GRIDLIC
3 Отговора
6057 Прегледи
Последна публикация 12 Декември, 2018, 20:27:39
от GRIDLIC

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |